Mijn portefeuille

Bekijk uw portefeuille bij Stroeve Lemberger of uw depotbank

load content...

load content...

Podcast

BeursTalk: ‘AI is het toverwoord voor Oracle en andere softwareproducenten’

BeursTalk: ‘AI is het toverwoord voor Oracle en andere softwareproducenten’

Donderdag 13 juni waren Wim Zwanenburg, beleggingsstrateeg bij Stroeve Lemberger en Robbert Manders, aandelenanalist bij het Antaurus Europe Fund, te gast bij reporter Rob Jansen voor de opname van zijn wekelijkse podcast BeursTalk.

AI en de impact

Woensdagavond 12 juni publiceerde softwareleverancier Oracle kwartaalcijfers die ondanks het feit dat de bedrijfsresultaten enigszins achterbleven bij de gemiddelde winst per aandeel en omzetverwachtingen van analisten op Wall Street in de nabeurshandel al een koerssprong maakte van 13,3%. Het bedrijf gaf wel een positieve prognose af.

“Het toverwoord voor Oracle is AI”, concludeert Robbert. “Ze hebben de guidance verhoogd, waarin werd verwezen naar AI.” Robbert blijft er verder nuchter onder, want de kwartaalcijfers weken niet sterk af van de verwachting van analisten. Wim wijst er wel op dat nu ook de clouddiensten van Oracle het goed doen, maar toch is ook zijn enthousiasme beperkt. “Oracle is een comeback kid, maar het is niet mijn absolute favoriet”, zegt Wim, verwijzend naar de stortvloed aan softwareleveranciers met een beter beleggingspotentieel.

AEX vs Midkap en positief beurssentiment

Large caps doen het al sinds begin 2023 beter dan de mid-cap beursfondsen en de AEX-index heeft nu ook in indexpunten een voorsprong genomen op de AMX. Het aanhoudende positieve aandelenbeurssentiment is enigszins opmerkelijk, want er zijn genoeg internationale politieke spanningen en de beleidsrente van de centrale bank in de VS blijft voor langere tijd hoog. De kans dat de Fed de rente meer dan een keer gaat verlagen dit jaar lijkt niet erg groot. In de podcast wordt ook stilgestaan bij de uitslag van de verkiezingen voor het Europese parlement en de verrassende aankondiging van president Macron van de Franse parlementsverkiezingen, het effect op de Franse rente op staatsleningen en de Franse aandelenbeurs.

Cijfers – Vragen – Tips

In de podcast komt de vraag aan de orde of Apple met de conferentie voor softwareontwikkelaars van de afgelopen week nu ook heeft laten zien of het mee kan doen in de AI-race. Is het echt wel ‘Apple Intelligence’, of moeten de impulsen voor de ontwikkeling van toepassingen van kunstmatige intelligentie bij Apple juist komen uit de samenwerking met partners zoals Open AI?

In deze aflevering van BeursTalk worden naast de cijfers van Oracle ook die van Broadcom besproken. Verder wordt ingegaan op de luisteraarsvragen: Maken AI-programma’s zoals ChatGPT betere bedrijfsanalyses maakt dan analisten? De podcast wordt besloten met een tip. Robbert kiest voor een ‘gouwe ouwe’, Wim gaat voor een Amerikaans technologiebedrijf (niet uit de Magnificent Seven!) met een sterke marktpositie, maar een fonds dat zeker nog van AI gaat profiteren: Equinix (ticker: EQIX). 

Beluister de podcast BeursTalk:

Let op: Van deze podcast is het eerste deel vrij te beluisteren. Om de gehele podcast (inclusief de luisteraarsvragen en tips) te kunnen horen, Om de gehele podcast (inclusief de luisteraarsvragen en tips) te kunnen horen, is een Premium-lidmaatschap van BeursTalk nodig. U kunt zich hiervoor abonneren op www.beurstalk.com.

Disclaimer
Wim Zwanenburg mag in individuele aandelen beleggen met melding van zijn transacties aan de Compliance Officer van Stroeve Lemberger. Het aandeel dat Zwanenburg noemt als tip in de podcast, heeft hij persoonlijk ook in portefeuille en daarnaast kan het ook voorkomen in de portefeuilles van cliënten van Stroeve Lemberger. Zie: stroevelemberger.com/disclaimer.

Wim Zwanenburg
Neem contact op met Wim Zwanenburg.
Hulp nodig of vragen?

Bel +31(0)294 492 592 of mail ons.

Ik wil graag de Stroeve Lemberger news updates ontvangen