Mijn portefeuille

Bekijk uw portefeuille bij Stroeve Lemberger of uw depotbank

load content...

load content...

BNR Beleggerspanel over o.a. Salesforce, beursgang Shein in Londen, marktverhoudingen in de olie

BNR Beleggerspanel over o.a. Salesforce, beursgang Shein in Londen, marktverhoudingen in de olie

Op 4 juni 2024 waren beleggingsstrateeg Wim Zwanenburg van Stroeve Lemberger en Martijn Rozemuller van VanEck ETF’s, te gast in het radioprogramma en podcast ‘BNR Beleggerspanel’ van presentator Thomas van Zijl.

Salesforce

De Amerikaanse CRM-softwareleverancier Salesforce zag vorige week de dag na de publicatie van de kwartaalcijfers de koers van het aandeel met bijna 20 procent fors dalen, na een teleurstellende prognose van de omzetontwikkeling. Hebben softwareleveranciers last van de investeringen in generatieve AI, of gaan softwareleveranciers juist flink profiteren van toepassingen van kunstmatige intelligentie?

Shein

De Chinese kledinggigant Shein, bekend van de online verkoop van goedkope modeartikelen, bereidt zich voor op een beursgang in Londen. 

Aanvankelijk leek Shein te kiezen voor een beursgang in New York. Waarom maakt het dan nu toch een keuze voor Londen? De verwachte notering in de Britse hoofdstad is met een geschatte waarde van meer dan €60 miljard de grootste beursgang sinds jaren.

OPEC zet productieverlagingen voort

Het oliekartel OPEC zet productieverlagingen voort, maar de olieprijs daalt juist. Is dat een toonbeeld van de gewijzigde marktverhoudingen? Waarom doen de grote olie-en gasmaatschappijen zoals Exxon Mobil grote acquisities van tientallen miljarden dollars. Wat zegt dat over de verduurzaming?  Dat en meer besprak Thomas met Wim en Martijn in het beleggerspanel van BNR Zakendoen.

Luister naar de podcast

Wim Zwanenburg
Neem contact op met Wim Zwanenburg.
Hulp nodig of vragen?

Bel +31(0)294 492 592 of mail ons.

Ik wil graag de Stroeve Lemberger news updates ontvangen