Mijn portefeuille

Bekijk uw portefeuille bij Stroeve Lemberger of uw depotbank

load content...

load content...

Podcast

BeursTalk:  Meta moet nog fors investeren in AI

BeursTalk:  Meta moet nog fors investeren in AI

Donderdag 25 april waren Wim Zwanenburg, beleggingsstrateeg bij Stroeve Lemberger en Joost van Leenders van Van Lanschot Kempen te gast bij reporter Rob Jansen voor de opname van de podcast BeursTalk.

Meta moet nog fors investeren in AI

Na de bespreking van het beurssentiment, de inflatiecijfers en de rentepolitiek van de centrale banken en een reeks andere macro-economische cijfers duiken Wim Zwanenburg en Joost van Leenders met Rob Jansen in de kwartaalresultaten van bedrijven. Over het algemeen zijn de kwartaalcijfers beter dan verwacht, maar ze worden niet allemaal goed ontvangen. Vaak is dat afhankelijk van de prognoses.

Meta heeft het hard te verduren op Wall Street, een dag na de kwartaalcijfers. Er gaat zomaar 11 procent af van de koers. “Zuckerberg gaf in de toelichting aan dat er fors geïnvesteerd moet worden in AI”, legt Wim Zwanenburg van Stroeve Lemberger uit. “Maar als je kijkt naar de cijfers, die waren eigenlijk gewoon heel goed. Analisten verhogen zelfs hun koersdoelen voor Meta, dus het potentieel na deze koersval is eigenlijk alleen maar toegenomen. De advertentievolumes ontwikkelen zich ook positief.”

Joost van Leenders van Van Lanschot Kempen vult aan: “Je moet deze daling wel zien in het licht van de enorme stijging die het aandeel eerder heeft laten zien. Vanaf begin dit jaar bezien, staat het aandeel nog steeds flink in de plus.”

Heineken & Unilever

Over bedrijven als Heineken en Unilever zijn de experts minder enthousiast, terwijl die toch ook met degelijke cijfers kwamen. Degelijke bedrijven die niet misstaan in een aandelenportefeuille, maar voor beide bedrijven kijken zowel Joost als Wim naar bedrijven die het in hun sector beter doen.

Cijfers, vragen & tips

Verder in de podcast nog veel meer cijfers, zoals die van Adyen, ASM, Besi en Tesla. Ook de luisteraarsvragen komen aan bod en de experts geven hun tips. Joost kiest deze keer een Amerikaans bedrijf in de sector medische technologie, Wim laat zijn oog vallen om een Amerikaans softwarebedrijf, ServiceNow (ticker: NOW).

Beluister de podcast BeursTalk:

Let op: Van deze podcast is het eerste deel vrij te beluisteren. Om de gehele podcast (inclusief de luisteraarsvragen en tips) te kunnen horen, is een Premium-lidmaatschap van BeursTalk nodig. U kunt zich hiervoor abonneren op www.beurstalk.com.

Disclaimer
Wim Zwanenburg mag in individuele aandelen beleggen met melding van zijn transacties aan de Compliance Officer van Stroeve Lemberger. Het aandeel dat Zwanenburg noemt als tip in de podcast, heeft hij persoonlijk ook in portefeuille en daarnaast kan het ook voorkomen in de portefeuilles van cliënten van Stroeve Lemberger. Zie: stroevelemberger.com/disclaimer.

Wim Zwanenburg
Neem contact op met Wim Zwanenburg.
Hulp nodig of vragen?

Bel +31(0)294 492 592 of mail ons.

Ik wil graag de Stroeve Lemberger news updates ontvangen