Mijn portefeuille

Bekijk uw portefeuille bij Stroeve Lemberger of uw depotbank

load content...

load content...

‘Luister naar de economen! Vier Generaties Geld’

‘Luister naar de economen! Vier Generaties Geld’

Voor het vakblad VBA Journaal, ​uitgegeven door de CFA Society Netherlands, de Nederlandse Beroepsvereniging van Beleggingsprofessionals, schreef de beleggingsstrateeg van Stroeve Lemberger, Wim Zwanenburg, een boekrecensie van Vier Generaties Geld, geschreven door Jaap Koelewijn.

Dr. Jaap Koelewijn stelt vast dat onze samenleving na 1980 ingrijpend is veranderd. Zijn grootouders, ouders en zijn eigen generatie groeiden op met de stellige overtuiging dat we vooruit moesten en konden komen in het leven. In dat beeld, en dan vooral na 2000, zijn barsten gekomen en de huidige generatie heeft het moeilijker. Koelewijn’s advies: Beleidsmakers doen er beter aan meer naar de economen te luisteren om de vooruitgang voor toekomstige generaties weer op gang te brengen. Zie hier het volledige artikel.

Vier Generaties Geld, Auteur: Jaap Koelwijn, Uitgever: Boekengilde, ISBN: 9789464912494

Zie ook: www.abp.nl/over-abp/actueel/nieuws/2023/januari/4-generaties-geld-en-pensioen

Wim Zwanenburg is een actief lid van de CFA Society Netherlands, vooral in het Behavioural Finance & Economics Committee. Het VBA Journaal is het vaktijdschrift van de CFA Society Netherlands, dat zowel op papier als online wordt uitgebracht. De artikelen zijn digitaal vrij toegankelijk in het archief van CFA NL. Zie hier de volledige publicatie van het VBA Journaal, jaargang 40, nummer 156, voorjaar 2024.

De uitgave van het boek geschreven door Jaap Koelewijn werd mede mogelijk gemaakt door Stroeve Lemberger Vermogensbeheer.

Wim Zwanenburg
Neem contact op met Wim Zwanenburg.
Hulp nodig of vragen?

Bel +31(0)294 492 592 of mail ons.

Ik wil graag de Stroeve Lemberger news updates ontvangen