Mijn portefeuille

Bekijk uw portefeuille bij Stroeve Lemberger of uw depotbank

load content...

load content...

Beurstalk: Sentiment op de beurzen blijft ijzersterk

Beurstalk: Sentiment op de beurzen blijft ijzersterk

Donderdag 14 maart waren Wim Zwanenburg, beleggingsstrateeg bij Stroeve Lemberger en Reinder Wietsma van IBS Capital Allies te gast bij reporter Rob Jansen voor de opname van de podcast BeursTalk. Beleggers blijven goed gemutst, de beurzen liggen er ijzersterk bij.

Risicobereidheid beleggers is groot

Reinder Wietsma is niet bevreesd voor een correctie. “En zelfs áls die er komt, dan is dat helemaal niet zo erg. Voor beleggers kan dat een mooi moment zijn om op een lager niveau weer in te stappen”. Ook Wim Zwanenburg is optimistisch over het sentiment. “De risicobereidheid bij beleggers is groot, the Fear Of Missing Out (het FOMO-fenomeen) speelt zeker een rol in het sentiment”. Zwanenburg tekent daarbij nog aan dat de aandelenmarkt niet meer zo sterk wordt gedreven door de renteverwachtingen, de verwachtingen omtrent het beleid van de centrale banken.

Zwanenburg wijst er ook op dat de beursrecords worden ondersteund door goede, meevallende bedrijfsresultaten. Wel is hij beducht voor bepaalde speculatieve tendensen zoals de grote belangstelling voor cryptovaluta zoals de Bitcoin, die nieuwe recordstanden bereiken. 

Vestigingsbeleid beursgenoteerde ondernemingen

Wietsma en Zwanenburg gaan met vragen van Rob Jansen ook in op zaken als het vestigingsbeleid in Nederland voor beursgenoteerde ondernemingen. Ook geven Wietsma en Zwanenburg hun opvatting over de inkoop van eigen aandelen door beursgenoteerde ondernemingen. Het afgelopen najaar besloot de Tweede Kamer de inkoop van eigen aandelen te willen belasten met 17,65 procent, maar dit belastingplan is nog niet goedgekeurd door de Eerste Kamer.

Zwanenburg verwijst in dat kader ook nog eens naar een artikel van de VEB, waarin vier misverstanden over de inkoop van eigen aandelen aan de kaak worden gesteld. Wietsma en Zwanenburg zijn beiden zeer kritisch over de politieke plannen. 

Individuele bedrijven

In de podcast wordt ook aandacht besteed aan een behoorlijk aantal individuele bedrijfsontwikkelingen en worden er luistervragen behandeld. Zo komen de cijfers van Basic Fit, Adobe, Oracle, Ferrari en Zalando aan de orde. Ook bespreken zij de mogelijke beursintroductie van CVC Capital, een private equity-firma.

Voor de tips kiest Wim voor een groot Brits verhuurbedrijf dat vooral in de VS actief is in de bouwsector en kan profiteren van de investeringen in infrastructuur en de bouw van nieuwe fabrieken als gevolg van de Inflation Reduction Act (Ashtead, ticker: AHT.L). Reinder kiest voor een in de VS genoteerd industrieel bedrijf.

Beluister de podcast BeursTalk:

Let op: Van deze podcast is het eerste deel vrij te beluisteren. Om de gehele podcast (inclusief de luisteraarsvragen en tips) te kunnen horen, is een Premium-lidmaatschap van BeursTalk nodig. U kunt zich hiervoor abonneren op beurstalk.com.

Disclaimer
Wim Zwanenburg mag in individuele aandelen beleggen met melding van zijn transacties aan de Compliance Officer van Stroeve Lemberger. Het aandeel dat Zwanenburg noemt als tip in de podcast, heeft hij persoonlijk niet in portefeuille, maar het kan wel voorkomen in de portefeuilles van cliënten van Stroeve Lemberger. Zie ook: stroevelemberger.com/disclaimer.

Wim Zwanenburg
Neem contact op met Wim Zwanenburg.
Hulp nodig of vragen?

Bel +31(0)294 492 592 of mail ons.

Ik wil graag de Stroeve Lemberger news updates ontvangen