Mijn portefeuille

Bekijk uw portefeuille bij Stroeve Lemberger of uw depotbank

load content...

load content...

BNR Beurs over het geheime recept van DSM-Firmenich en over Stellantis

BNR Beurs over het geheime recept van DSM-Firmenich en over Stellantis

Op donderdag 15 februari 2024 was beleggingsstrateeg Wim Zwanenburg van Stroeve Lemberger te gast bij BNR Beurs, een radioprogramma dat iedere werkdag op BNR-zender tussen 18.30 en 19.00 uur wordt uitgezonden en dat ook achteraf via een podcast valt te beluisteren.

DSM heeft al heel wat gedaantes gehad. Het begon als kolenbedrijf, ging zich richten op chemie en groeide uiteindelijk uit tot een gigant in vitamines en smaakstoffen en andere voedingssupplementen. Vorig jaar fuseerde het met het Zwitserse Firmenich. Daar stopt het niet: nu gaat de tak eruit waar het zo groot mee werd. DSM wil af van de diervoedingsdivisie. In deze aflevering werd ook gesproken over die tactiek. Afstoten en opbreken, beursbedrijven die zich steeds maar weer willen uitvinden. Wat heb je daar als belegger aan? 

Ook de opvallende koersreactie bij autobouwer Stellantis kwam aan de orde. De eigenaar van onder meer Fiat, Chrysler en Alfa Romeo waarschuwt voor een ‘behoorlijk turbulent jaar’. Geschrokken reacties? Nee hoor, de beurskoers ging met een winst van ruim 5 procent de dag uit. In de uitzending hoor je van Wim dat auto-aandelen niet tot zijn favoriete beleggingen behoren, maar als er een gekozen moet worden van welk aandeel hij het meeste verwacht. 

Verder hoor je over Warren Buffett die z’n enorme belang in Apple heeft teruggeschroefd. Opmerkelijk, want Buffett zei eerder nog dat het verkeerd was om Apple-aandelen te verkopen. 

Beluister de podcast van BNR Beurs:

BNR Nieuwsradio

Wim Zwanenburg
Neem contact op met Wim Zwanenburg.
Hulp nodig of vragen?

Bel +31(0)294 492 592 of mail ons.

Ik wil graag de Stroeve Lemberger news updates ontvangen