Mijn portefeuille

Bekijk uw portefeuille bij Stroeve Lemberger of uw depotbank

load content...

load content...

BNR Nieuwsradio

Netflix beleeft prachtkwartaal; beleggers verhogen verwachtingen

Netflix beleeft prachtkwartaal; beleggers verhogen verwachtingen

Op 24 januari 2024 gaf Wim Zwanenburg een toelichting op de kwartaalcijfers van Netflix tijdens een interview op BNR Nieuwsradio.

Bronnen & informatie

Sinds het begin van de coronapandemie heeft Netflix niet zo een goed kwartaal gedraaid als het afgelopen kwartaal. De videostreamingsdienst kreeg er maar liefst 13,1 miljoen abonnees bij, terwijl er in de begindagen van de coronapandemie er ruim 9 miljoen abonnees bij kwamen.

Ondanks de zorgen om inflatie en de impact op het gezinsbudget, zijn deze cijfers erg goed. (Wim Zwanenburg over kwartaalcijfers Netflix)

In totaal betalen er 260 miljoen mensen wereldwijd voor een Netflix-abonnement. Oorzaak voor de forse groei ziet Zwanenburg in de actie die het bedrijf heeft ondernemen om gedeelde accounts te blokkeren. ‘Dat hebben ze hardhandig aangepakt.’ Extra groei kende Netflix dankzij een nieuwe abonnementsvorm, waarbij gebruikers ook advertenties zien. Voor een lager bedrag kan er dan ook gebruik worden gemaakt van het platform. Jaar op jaar groeide Netflix door al die zaken bijna 13 procent.

Al die groei levert ook veel geld op. De kwartaalomzet is opgelopen tot 8,8 miljard dollar, 12,5 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De kwartaalwinst verzeventienvoudigde zelfs tot 938 miljoen dollar. ‘Je ziet nu dat analisten hun taxaties en de koersdoelen verhogen.’ Dat is ook terug te zien op de beurs, waar het aandeel Netflix op de nabeurs ruim 8,5 procent hoger staat dankzij de positieve kwartaalcijfers. ‘Er zit zeker perspectief in voor de aandeelhouders’, ziet Zwanenburg.

Streaming war
Zwanenberg ziet daarnaast dat beursanalisten ‘en masse’ verklaren dat Netflix de streaming wars heeft gewonnen ten opzichte van concurrenten als HBO+, Disney Plus, Apple, YouTube en Amazon Prime. ‘Je moet deze andere aanbieders niet uitvlakken, maar je ziet zeker dat Netflix marktaandeel wint.’

Netflix probeert ondertussen ook in te zetten op het aanbieden van live-events. Daarvoor heeft het recent de rechten van WWE, showworstelen, opgekocht. ‘Ze zeggen wel dat ze daar niet verder assets in willen aankopen, maar je ziet dat ze af en toe toch een graantje meepikken.’

Interview op BNR Nieuwsradio:
Wim Zwanenburg
Neem contact op met Wim Zwanenburg.
Hulp nodig of vragen?

Bel +31(0)294 492 592 of mail ons.

Ik wil graag de Stroeve Lemberger news updates ontvangen