Mijn portefeuille

Bekijk uw portefeuille bij Stroeve Lemberger of uw depotbank

load content...

load content...

Podcast

BeursTalk: Positief beurssentiment zal aanhouden bij meevallende bedrijfsresultaten

BeursTalk: Positief beurssentiment zal aanhouden bij meevallende bedrijfsresultaten

Donderdag 18 januari waren Wim Zwanenburg, beleggingsstrateeg bij Stroeve Lemberger en Mark de Bruijne van Ambassador Vermogensbeheer te gast bij reporter Rob Jansen voor de opname van de podcast BeursTalk.

In de podcast bespraken zij het tamelijk positieve beurssentiment, na de moeilijke start van dit kalenderjaar. Zowel Mark als Wim zijn optimistisch over het beurssentiment, ondanks alle onzekerheden. Op de korte termijn blijft het misschien nog kwakkelen, maar de experts sluiten niet uit dat goede bedrijfscijfers kunnen zorgen voor momentum, omdat de lat niet te hoog ligt met neerwaarts bijgestelde verwachtingen van beleggingsanalisten voor de kwartaalresultaten. Het is wel zo dat het rentebeleid van de centrale banken dan geen roet in het eten moet gooien. De inflatie lijkt toch wel redelijk bedwongen maar logistieke problemen, zoals die in het Suez-kanaal met de aanvallen van de Houthi’s en een verdere escalatie van geopolitieke spanningen, kunnen leiden tot hogere goederenprijzen.

Aan de orde kwamen ook de laatste macro-economische cijfers en het rentebeleid van de centrale banken. Het IMF waarschuwde afgelopen week dat de markt toch wel te ver vooruit loopt met de verwachting van renteverlagingen. Wim wijst ook op de goede beleggingsresultaten van de tech-aandelen.

Individuele aandelen

Ooit was Just Eat Takeaway meer dan 100 euro waard, nu staat er € 13,66 op het koersenbord. De trading update van de afgelopen week kan de experts niet overtuigen. Vooral Grubhub, de Amerikaanse dochter, doet het slecht. “Te snelle expansie, die overname destijds is een voorbeeld van imperial overstretch”, zegt Wim Zwanenburg (Stroeve Lemberger). “Het heeft z’n leidende positie in de VS verloren, Uber en DoorDash bieden stevige concurrentie”, zo luidt zijn conclusie. Mark de Bruijne (Ambassador Vermogensbeheer) is het daarmee eens. “Grubhub staat dan ook te koop, maar al twee jaar weten ze er geen koper voor te vinden”, schampert Mark.

Verder worden in deze aflevering de resultaten van onder anderen TSMC, de Amerikaanse zakenbanken en Fastned besproken. Vaste prik zijn natuurlijk de luisteraarsvragen en de tips. Wim tipt een Europese industriële gigant. En Mark gaat voor een aandeel dat bescherming biedt, mochten de koersen tóch zuidwaarts gaan.

Beluister de podcast BeursTalk:

Let op: Van deze podcast is het eerste deel vrij te beluisteren. Om de gehele podcast (inclusief de luisteraarsvragen en tips) te kunnen horen, is een Premium-lidmaatschap van BeursTalk nodig. U kunt zich hiervoor abonneren op beurstalk.com.

Artikel in Het Financieel Dagblad

Wim Zwanenburg werd ook geïnterviewd door Arend Clahsen van Het Financieele Dagblad over de komende kwartaalcijfers. Lees hier het gehele interview.

Disclaimer
Wim Zwanenburg mag in individuele aandelen beleggen met melding van zijn transacties aan de Compliance Officer van Stroeve Lemberger. Het aandeel dat Zwanenburg noemt als tip in de podcast, heeft hij persoonlijk niet in portefeuille, maar het kan wel voorkomen in de portefeuilles van cliënten van Stroeve Lemberger. Zie ook: stroevelemberger.com/disclaimer.

Wim Zwanenburg
Neem contact op met Wim Zwanenburg.
Hulp nodig of vragen?

Bel +31(0)294 492 592 of mail ons.

Ik wil graag de Stroeve Lemberger news updates ontvangen