Mijn portefeuille

Bekijk uw portefeuille bij Stroeve Lemberger of uw depotbank

load content...

load content...

Podcast

BeursTalk: Rally krijgt nieuwe impuls van rentebesluit van de Fed

BeursTalk: Rally krijgt nieuwe impuls van rentebesluit van de Fed

Op donderdagmiddag 14 december 2023 was Wim Zwanenburg als beleggingsstrateeg namens Stroeve Lemberger, samen met Lukas Daalder van BlackRock, te gast bij Rob Jansen voor de opname van de podcast BeursTalk.

In de podcast spraken zij over het positieve beurssentiment dat een nieuwe impuls kreeg van de toelichting op het rentebesluit van de Federal Reserve Board en de aankondiging van Fed-voorzitter Jerome Powell dat er in 2024 mogelijk wel drie verlagingen van het geldmarkttarief in het het verschiet liggen; dat de strijd tegen inflatie gewonnen lijkt.

Ook kwamen de vooruitzichten voor 2024 aan de orde, de ‘soft landing’ van de Amerikaanse economie, de ontwikkelingen in de eurozone en het beleid van de European Central Bank, de impact van AI (artificial intelligence), de Magnificent Seven (Apple, Microsoft, Amazon, Alphabet/Google, NVIDIA, Meta Platforms en Tesla).

Bij het bedrijfseconomisch nieuws kwamen ook de kwartaalresultaten en prognoses van Adobe aan de orde. Ook werden vragen van luisteraar behandeld, o.a. over de impact van wijziging van de belastingtarieven in 2024, over o.m. #peildatumarbitrage.

Beluister de podcast BeursTalk:
Wim Zwanenburg
Neem contact op met Wim Zwanenburg.
Hulp nodig of vragen?

Bel +31(0)294 492 592 of mail ons.

Ik wil graag de Stroeve Lemberger news updates ontvangen