Mijn portefeuille

Bekijk uw portefeuille bij Stroeve Lemberger of uw depotbank

load content...

load content...

Beleggerspanel over de terugkeer van HAL en de inzet van AI bij Alibaba

Beleggerspanel over de terugkeer van HAL en de inzet van AI bij Alibaba

Op dinsdag 18 november waren beleggingsstrateeg Wim Zwanenburg van Stroeve Lemberger en Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer te gast in het radioprogramma en de podcast ‘BNR Beleggerspanel’.

Investeringsmaatschappij HAL Holding, nu officieel gevestigd op Curaçao, keert terug naar Nederland. HAL heeft investeringen in bedrijven zoals Boskalis, Vopak, SBM Offshore, GrandVision en Coolblue. Neemt de transparantie van deze investeringsmaatschappij nu toe en wat betekent dit voor het dividendrendement van HAL Trust? 

Uit de recente Beleggingsbarometer van ING, waarmee maandelijks het sentiment onder beleggers wordt gepeild bleek dat ongeveer de helft van de beleggers in Nederland denkt dat duurzaam beleggen minder oplevert dan niet-duurzaam beleggen. Hoe moeten we daar tegenaan kijken? 

En: De nieuwe CEO van e-commerce bedrijf Alibaba wil meer gaan investeren in kunstmatige intelligentie en ‘open cloud’-diensten nu de gedeeltelijke afsplitsing en afzonderlijke beursintroductie van de clouddienstendivisie van Alibaba niet doorgaat. In maart 2023 maakte Alibaba nog bekend dat het zichzelf wilde opdelen in zes onderdelen. Hoe gaat het met deze Chinese internetgigant?

Dit en meer werd besproken in BNR Beleggerspanel onder leiding van presentator Thomas van Zijl. 

Luister naar de podcast:
Wim Zwanenburg
Neem contact op met Wim Zwanenburg.
Hulp nodig of vragen?

Bel +31(0)294 492 592 of mail ons.

Ik wil graag de Stroeve Lemberger news updates ontvangen