Mijn portefeuille

Bekijk uw portefeuille bij Stroeve Lemberger of uw depotbank

load content...

load content...

Podcast

BeursTalk: Zachte landing VS, einde renteverhogingen en winstmomentum

BeursTalk: Zachte landing VS, einde renteverhogingen en winstmomentum

Op donderdagmiddag 16 november 2023 was Wim Zwanenburg als beleggingsstrateeg namens Stroeve Lemberger, samen met Bob Homan van ING Investment Office, te gast bij Rob Jansen voor de opname van de podcast BeursTalk.

In deze aflevering van BeursTalk werd aan Bob en Wim gevraagd of nu een eindejaarsrally op stoom komt. Na een slechte oktobermaand is november zeer goed van start gegaan.

Wim Zwanenburg: “Ik ben positiever dan een maand geleden. In de VS tekent een zachte landing van de economie zich af, de renteverhogingen lijken voorbij en de winsten trekken straks weer aan.”

Ook Bob Homan van ING is positief; “De eindejaarsrally is begonnen en dat kan nog wel even doorgaan. Wel denk ik dat de recessie, in de VS, volgend jaar echt wel zal komen.” Wim gaat echter, mede dankzij de nog altijd krappe arbeidsmarkt en de hoge inkomenszekerheid van consumenten, uit van het ‘soft-landing’-scenario. Hij ziet een recessie verder weg naar de horizon schuiven. De meevallende inflatiecijfers zijn gunstig voor de aandelenmarkten.

Bob en Wim geven hun visie op de een breed scala van financieel-economische onderwerpen: Wat betekent de rating-verlaging door Moody’s van de ‘outlook’ voor de Amerikaanse economie? De Nederlandse economie voor derde kwartaal op rij in recessie. Duitsland subsidieert industrie met goedkope stroom. Moet NL dat voorbeeld volgen? China kampt met deflatie en centrale bank doet de grootste geldinjectie sinds 2016. Biedt de ontmoeting tussen de Chinese leider Xi en de Amerikaanse president Biden uitzicht op ontspanning in de handelsoorlog? Uiteraard behandelen Rob en zijn gasten veel bedrijfscijfers zoals die van Alfen, Aegon, Delivery Hero en Home Depot.

Aan het einde van de podcast zijn er de luisteraarsvragen en zijn er tips. Bob heeft een algemene tip, een aantrekkelijke sector om nu in te beleggen. Wim tipt een Amerikaans bedrijf, dat actief is in cyber security. 

Beluister de podcast BeursTalk:
Wim Zwanenburg
Neem contact op met Wim Zwanenburg.
Hulp nodig of vragen?

Bel +31(0)294 492 592 of mail ons.

Ik wil graag de Stroeve Lemberger news updates ontvangen