Mijn portefeuille

Bekijk uw portefeuille bij Stroeve Lemberger of uw depotbank

load content...

load content...

Podcast

BeursTalk over beurssentiment, Adyen, Stellantis en het kwartaalresultatenseizoen

BeursTalk over beurssentiment, Adyen, Stellantis en het kwartaalresultatenseizoen

Op donderdagmiddag 26 oktober 2023 waren de beleggingsstrateeg van Stroeve Lemberger Wim Zwanenburg en Han Dieperink van Aureus Vermogensbeheer te gast bij presentator Rob Jansen voor de opname van de podcast Beurstalk.

Na de bespreking van het beurssentiment en de impact van de oorlog tussen Israël en Hamas op de financiële markten, was er aandacht voor de kwartaalcijfers. De opnieuw gemiddeld beter dan verwachte bedrijfsresultaten geven dit kwartaal geen oppepper aan beleggingsresultaten op de financiële markten omdat de obligatierente fors is opgelopen. Met name de hogere rente op Amerikaanse Treasuries toch wel een tegenwindfactor voor aandelenbeleggingen. 

Stormachtige tijden voor Ayden

In de podcast wordt ingezoomd op onder meer Adyen dat stormachtige tijden beleeft. Steeds meer beleggers vonden bedrijven als Adyen veel te hoog gewaardeerd. Na een omzetwaarschuwing van de Franse concurrent Worldline zakte het aandeel de afgelopen week nóg verder weg. Wim Zwanenburg mijdt het aandeel daarom liever. “Je ziet toch dat die betaalmarkt hier en daar hapert, dat roept ook twijfel op over de omzet.” Daarom mijdt hij het aandeel voorlopig. Han Dieperink ziet het aandeel Adyen nog wel zitten nu het een stuk goedkoper is geworden; in een lastige markt denkt hij dat Adyen toch nog wel een van de winnaars zal zijn. 

Winstgroei Stellantis afwezig

Over Stellantis zijn de Zwanenburg en Diepering het wél eens. Een luisteraar vraagt zich af of dat een goed aandeel is, en het eensluidende antwoord is: niet echt. De toekomst wordt elektrisch; Han Dieperink is van mening dat de Chinezen die strijd gaan winnen en Wim Zwanenburg voorziet voor Europese en Amerikaanse autoproducenten lagere koersen door de sterke concurrentie van Chinese autoproducenten. “Bovendien is bij Stellantis de winstgroei ook totaal afwezig”. In de podcast worden diverse vragen van luisteraars behandeld en komen de belangrijkste recent gerapporteerde bedrijfscijfers aan bod, zoals die van Alphabet en Microsoft, de impact van Artificial Intelligence en de koersperspectieven van de Magnificent Seven’.

Tips van de analisten

Aan het eind van de podcast geven de beursanalisten hun tips. Wim Zwanenburg is positief over het Amerikaans techbedrijf ServiceNow. Han is positief over een grote oliemaatschappij.

Luister hier naar de podcast:
Wim Zwanenburg
Neem contact op met Wim Zwanenburg.
Hulp nodig of vragen?

Bel +31(0)294 492 592 of mail ons.

Ik wil graag de Stroeve Lemberger news updates ontvangen