Mijn portefeuille

Bekijk uw portefeuille bij Stroeve Lemberger of uw depotbank

load content...

load content...

Ochtendspits

Goede kwartaalcijfers Google en Microsoft verschillend ontvangen vanwege AI-impact

Goede kwartaalcijfers Google en Microsoft verschillend ontvangen vanwege AI-impact

Dinsdagavond 24 oktober (nabeurs) rapporteerden Alphabet (de moedermaatschappij van Google) en Microsoft hun kwartaalcijfers. Beide techgiganten leverden cijfers af die de verwachtingen overtroffen.

Resultaten
Alphabet boekte een omzet van $76,69 miljard, een stijging van 11 procent, met een winst per aandeel van $US1,55. Microsoft had dit kwartaal een omzet van 56,5 miljard dollar, een stijging van 13 procent, en een winst van 2,99 dollar per aandeel.

Cloudactiviteiten
Maar het enige waar beleggers naar keken waren de cloudprestaties van elk bedrijf: de cloudafdeling van Google boekte een omzet van 8,41 miljard dollar, een stijging van 22 procent. Dat viel in het niet bij de Azure-cloudactiviteiten van Microsoft, die met 28 procent groeiden, waarbij de businessunit waarin deze activiteiten plaatsvinden een omzet van 24,3 miljard dollar behaalde. 

Kunstmatige intelligentie
Microsoft en Alphabet proberen kunstmatige intelligentie toe te voegen aan alles wat ze doen. Google Zoeken, Microsoft Office, YouTube-kijkaanbevelingen en Android-telefooncamera’s zijn slechts enkele van de services die worden geüpgraded met AI. Maar de impact van dat verspreide AI-gebruik is moeilijk te volgen en de financiële resultaten ervan zijn onzeker. Hierdoor zijn de cloud computing-activiteiten van beide bedrijven, waar andere bedrijven betalen voor tijd en verwerkingskracht, de graadmeter geworden voor hun kracht op het gebied van AI.

Beleggers reageerden nogal verschillend; ze beloonden in de nabeurshandel Microsoft met een koersstijging van meer dan 3 procent, maar op de cijfers van Alphabet werd gereageerd met een koersdaling van 6 procent. Beide aandelen zijn dit jaar wel sterk gestegen en hebben de S&P 500-index omhoog gestuwd.

De kwartaalcijfers van Alphabet en Microsoft werden door beleggingsstrateeg Wim Zwanenburg van Stroeve Lemberger nader toegelicht op BNR Nieuwsradio in het programma Ochtendspits.

Lees meer en luister naar het fragment:

BNR NIeuwsradio: ‘De cijfers van Microsoft zijn al helemaal fenomenaal’ →

Wim Zwanenburg
Neem contact op met Wim Zwanenburg.
Hulp nodig of vragen?

Bel +31(0)294 492 592 of mail ons.

Ik wil graag de Stroeve Lemberger news updates ontvangen