Mijn portefeuille

Bekijk uw portefeuille bij Stroeve Lemberger of uw depotbank

load content...

load content...

Beurscommentaar

BNR Beurs over Booking.com, Ryanair en ander beursnieuws

BNR Beurs over Booking.com, Ryanair en ander beursnieuws

Op maandag 25 september was de beleggingsstrateeg van Stroeve Lemberger, Wim Zwanenburg bij de dagelijkse radiorubriek en podcast BNR Beurs. De presentatoren zijn Jelle Maasbach en Wesley Weerts. In de uitzending werd teruggeblikt op de beursdag en ingegaan op economische ontwikkelingen.

De nummer 1 van Europa mag de nummer 2 niet kopen. Brussel zet een streep door de miljardenovername van Etraveli door Booking.com. Het bedrijf zou veel te machtig worden. Maar kan Booking wel snel genoeg op eigen kracht groeien? Of wordt de nummer 1-positie straks gekaapt door een Amerikaanse concurrent? 

En het dreigt nu écht te gebeuren: de Amerikaanse overheid gaat op slot. Dit weekend moet er een akkoord zijn over de begroting. Maar experts zeggen: dat gaat niet lukken. Eerder raakte de VS z’n AAA-status kwijt, wat verliest het als de shutdown doorgaat? 

Wat je ook hoort in deze aflevering zijn de verhuisplannen van Ryanair. Dat wil z’n beursnotering verplaatsen. En wat je niet hoort, zijn stakingen. Want Hollywood heeft een akkoord bereikt met stakende scriptschrijvers. 

Verder gaat Wim in op een kandidaat beursfonds, een Europees bedrijf dat mogelijk hard zal groeien. Een ASML 2.0 of een opvolger van Unilever, de Tesla van Europa, het Philips zónder schandalen en Europa’s antwoord op Microsoft. Wat worden de Europese beursgiganten van de toekomst? Voor welke Europese bedrijven – die nu nog klein zijn – voorziet hij een gouden toekomst?

Luister hier naar de podcast
Wim Zwanenburg
Neem contact op met Wim Zwanenburg.
Hulp nodig of vragen?

Bel +31(0)294 492 592 of mail ons.

Ik wil graag de Stroeve Lemberger news updates ontvangen