Mijn portefeuille

Bekijk uw portefeuille bij Stroeve Lemberger of uw depotbank

load content...

load content...

Beurscommentaar

Salesforce presenteert kwartaalcijfers: ‘best presterende aandeel Dow Jones’

Salesforce presenteert kwartaalcijfers: ‘best presterende aandeel Dow Jones’

Het zag de winst per aandeel in het per eind juli afgesloten kwartaal met 78 procent stijgen naar 2,12 dollar ten opzichte van dezelfde periode in het vorig jaar. Ook de omzet steeg met 11 procent naar 8,6 miljard dollar.

Woensdagavond 30 augustus, nabeurs, rapporteerde het technologiebedrijf beter dan verwachte kwartaalcijfers. Het bedrijf is de marktleider op het gebied van klantrelatiesoftware en -cloudoplossingen. Het zag de winst per aandeel in het per eind juli afgesloten kwartaal met 78 procent stijgen naar 2,12 dollar ten opzichte van dezelfde periode in het vorig jaar. Ook de omzet steeg met 11 procent naar 8,6 miljard dollar. 

Op BNR Nieuwsradio becommentarieerde beleggingsstrateeg Wim Zwanenburg van vermogensbeheerder Stroeve Lemberger de kwartaalcijfers. ‘Deze cijfers werden door beleggers in de nabeurshandel positief ontvangen. En het bedrijf is als het best presterende aandeel binnen de Dow Jones Industrials-index, al blijft het met een koersresultaat van meer dan 62% nog ruim achter bij chipproducent NVIDIA.

Dat aandeel is dit jaar meer dan verdrievoudigd en maakt wel deel uit van de brede S&P 500-index, maar zit niet in de Dow Jones Industrials’. Salesforce sneed vorig jaar als een van de eerste grote technologiefirma’s in haar personeel. ‘Salesforce had meer dan 79 duizend medewerkers in dienst, inmiddels zijn dit er minder dan 73 duizend. Dat heeft behoorlijk bijgedragen aan de hogere marges en de hogere winst per aandeel.’

Overnames

De afgelopen jaren nam Salesforce meerdere bedrijven over, waaronder chatdienst Slack, datavisualisatiedienst Tableau en softwarebedrijf Mulesoft. ‘Die integratie gaat heel goed. Ze bieden daarmee nieuwe toepassingen aan, zoals visualisatie van data. Het bedrijf weet klanten behoorlijk aan zich te binden met cloudoplossingen’, zegt Zwanenburg. Ook zet de firma net als andere bedrijven in de sector in op de toepassing van generative artificial intelligence. In maart lanceerde het bedrijf zijn AI-programma Einstein GPT. ‘De toekomst ziet er voor Salesforce uitstekend uit.’

Beluister het beurscommentaar van Wim Zwanenburg op BNR Nieuwsradio.

Wim Zwanenburg
Neem contact op met Wim Zwanenburg.
Hulp nodig of vragen?

Bel +31(0)294 492 592 of mail ons.

Ik wil graag de Stroeve Lemberger news updates ontvangen