Mijn portefeuille

Bekijk uw portefeuille bij Stroeve Lemberger of uw depotbank

load content...

load content...

Beurscommentaar

Nvidia verplettert verwachtingen dankzij opmars Artificial Intelligence

Nvidia verplettert verwachtingen dankzij opmars Artificial Intelligence

De kwartaalcijfers van chipmaker Nvidia hebben alle verwachtingen overtroffen. Het bedrijf verwacht de komende maanden flink te kunnen profiteren van de opmars van AI. Op BNR Nieuwsradio en in De Telegraaf gaf Wim Zwanenburg commentaar over de gepresenteerde resultaten.

Bronnen & informatie

‘Ik heb met grote verbazing zitten kijken toen de cijfers over het scherm rolden.’

Onverzadigbaar

Zwanenburg verwacht dat de stevige groei van Nvidia voorlopig zal aanhouden, want de hype rondom kunstmatige intelligentie is niet zomaar voorbij; “Alle grote techbedrijven zijn ermee bezig. De totale markt wordt voor de komende jaren al op 300 miljard dollar geschat. Nu is de concrete omzet van AI-toepassingen nog zeer bescheiden in de totale omzet van alle technologie-ondernemingen, maar dit is een lancering die grote impact gaat hebben. De vraag is voorlopig nog onverzadigbaar.”

Beluister dit beurscommentaar op BNR Nieuwsradio →

“Niemand kan meer om het bedrijf heen”

Ook De Financiële Telegraaf vroeg Wim Zwanenburg om een reactie. Omdat AI tegenwoordig overal wordt toegepast en er dus steeds meer chips met grote rekenkracht nodig zijn, kan niemand volgens Wim Zwanenburg meer om het bedrijf Nvidia heen. Ook concurrenten niet:

“Nvidia concurreert met bedrijven als Broadcom en Intel, maar die maken op hun beurt ook weer gebruik van de chips van Nvidia. Die kunnen elkaar dus niet zomaar de tent uit concurreren. In een wereld waarin kunstmatige intelligentie steeds belangrijker wordt, zit Nvidia dus in pole-position. Ik moet hard studeren om uitdagingen voor het bedrijf te vinden. Misschien dat de vraag straks zo hoog wordt, dat Nvidia daar niet aan kan voldoen. Maar de chips zijn zo belangrijk, dat ik denk dat andere bedrijven een langere wachttijd wel pikken.”

Lees het hele artikel van De Telegraaf →

Wim Zwanenburg
Neem contact op met Wim Zwanenburg.
Hulp nodig of vragen?

Bel +31(0)294 492 592 of mail ons.

Ik wil graag de Stroeve Lemberger news updates ontvangen