Mijn portefeuille

Bekijk uw portefeuille bij Stroeve Lemberger of uw depotbank

load content...

load content...

Beurscommentaar

Britse chipmaker Arm plant grootste Amerikaanse beursgang van het jaar

Britse chipmaker Arm plant grootste Amerikaanse beursgang van het jaar

De Britse chipontwikkelaar Arm heeft een beursnotering aangevraagd op de Nasdaq. Het zou de grootste Amerikaanse beursgang van dit jaar worden. Ook het succesvolle Nvidia had interesse om Arm over te nemen, maar dat ging niet door.

‘Hun technologie zit in bijna alle smartphones’, zegt beleggingsstrateeg Wim Zwanenburg op BNR Nieuwsradio. ‘Daarmee heeft iedereen wel een component van Arm in zijn zak zitten.’

Arm heeft gisteren de documenten ingeleverd voor toetreding tot de beurs in de eerste week van september. De chipmaker verwacht op de Nasdaq 60 tot 70 miljard dollar waard te zijn. ‘In 2016 werd het voor 32 miljard dollar van de beurs gehaald’, zegt Zwanenburg, strateeg bij Stroeve Lemberger. Toen was het bedrijf nog genoteerd in Londen.

‘Arm maakt halfgeleider-componenten en ontwerpt de software die communiceert met de chips’, zegt Zwanenburg. Daarmee is het een van de belangrijkste technologiebedrijven van de wereld geworden. ‘Hun componenten zitten in bijna alle smartphones ter wereld. Dus zonder het misschien te beseffen heeft iedereen wel een component van Arm in zijn zak zitten.’

Beluister het beurscommentaar van Wim Zwanenburg op BNR Nieuwsradio.

Wim Zwanenburg
Neem contact op met Wim Zwanenburg.
Hulp nodig of vragen?

Bel +31(0)294 492 592 of mail ons.

Ik wil graag de Stroeve Lemberger news updates ontvangen