Mijn portefeuille

Bekijk uw portefeuille bij Stroeve Lemberger of uw depotbank

load content...

load content...

Beurscommentaar

Aandeel Adyen verliest bijna 20 miljard aan beurswaarde

Aandeel Adyen verliest bijna 20 miljard aan beurswaarde

Het aandeel van transactieverwerker Adyen is vandaag 39 procent in het rood gesloten, het grootste verlies op AEX sinds 20 jaar. Beleggers reageren massaal op de tegenvallende halfjaarcijfers die het bedrijf vanochtend presenteerde. Op BNR Nieuwsradio en in NRC Handelsblad gaf Wim Zwanenburg zijn visie op de enorme koersdaling van het betaalbedrijf.

Bronnen & informatie

Op BNR Nieuwsradio:

Op donderdag 17 augustus was de beleggingsstrateeg van Stroeve Lemberger, Wim Zwanenburg, te gast in het radioprogramma BNR Beurs, gepresenteerd door Jelle Maasbach en Wesley Weerts, waar natuurlijk gesproken werd over Adyen.

Betaalbedrijf Adyen had een zeer dramatische dag achter de rug. De handel moest zelfs twee keer kort worden stilgelegd. Uiteindelijk sloot het aandeel 39 procent lager, een verlies aan beurswaarde van bijna 20 miljard euro: Het grootste koersverlies voor een AEX-bedrijf sinds de boekhoudfraude van Ahold in 2003. In deze aflevering werd dieper gedoken in de angst van beleggers. Is deze wel terecht, staat het bedrijf er echt zó slecht voor? Hoe gaat het eigenlijk met de winstmarges van Adyen? 

En verder ging deze uitzending ook over de andere beursbedrijven die met de kwartaalcijfers kwamen: BAM, Aegon, en Walmart. Naar aanleiding van het cijferseizoen werd ook stil gestaan bij de trends bij de voedings- en levensmiddelenreuzen Unilever, Procter & Gamble en Nestlé. Hoe lang kunnen deze ondernemingen nog de prijzen blijven verhogen? Hoe reageren consumenten en beleggers daarop? 

Beluister de podcast van BNR Beurs:
In NRC Handelsblad:

Artikel in NRC Handelsblad over AdyenOp dezelfde dag werd Wim Zwanenburg ook over de koersval van Adyen geïnterviewd door NRC Handelsblad. Volgens hem is Adyen door het ’tegendraadse’ personeelsbeleid scherper aan de wind gaan varen; “Dan moet je wel je omzetverwachtingen waar maken, terwijl de concurrentie toeneemt en online betalingen na de corona crisis juist een lager groeitempo hebben aangenomen. Dat is niet gelukt, waardoor het aandeel is gekapseisd.”

“Adyen was altijd veelbelovend, de waarde liep ook erg vooruit op de toekomstige winst en groei”, stelt Wim. “Nog steeds is de waardering een veelvoud van de getaxeerde winst. Met het werven van meer personeel is het bedrijf misschien wel klaar voor de toekomst, maar je moet af en toe ook leveren om het vertrouwen van investeerders te houden. Het tegendraads zijn is nu genadeloos afgestraft.”

Wim Zwanenburg
Neem contact op met Wim Zwanenburg.
Hulp nodig of vragen?

Bel +31(0)294 492 592 of mail ons.

Ik wil graag de Stroeve Lemberger news updates ontvangen