Mijn portefeuille

Bekijk uw portefeuille bij Stroeve Lemberger of uw depotbank

load content...

load content...

BNR Nieuwsradio

Toelichting Wim Zwanenburg over de kwartaalresultaten van Disney

Toelichting Wim Zwanenburg over de kwartaalresultaten van Disney

Op 10 augustus gaf beleggingsstrateeg Wim Zwanenburg op BNR Nieuwsradio een toelichting op de kwartaalcijfers die Walt Disney op 9 augustus, ’s avonds nabeurs, had gepubliceerd.

Toelichting

Disney rapporteerde over het derde kwartaal van het fiscale jaar een nettoverlies van 460 miljoen dollar vanwege voorzieningen voor reorganisaties en ontslagen en het rapporteerde een daling van het aantal abonnees van de streaming diensten Disney+ en ESPN+. De verliezen die Disney op de streaming diensten boekt, waren wel minder dan in eerdere kwartalen.

Wim geeft een nadere duiding; “de kwartaalcijfers waren exclusief de bijzondere baten en lasten toch nog beter dan verwacht en de bedrijfsresultaten werden in de nabeurshandel goed ontvangen. Dat kwam ook omdat de CEO van Walt Disney, Bob Iger, in de conference-call met analisten op Wall Street had aangekondigd om de abonnementsprijzen voor advertentie-vrij streamen bij Disney+ met ingang van half oktober met een kwart te verhogen.”

Disney gaat in navolging van Netflix ook het illegaal delen van wachtwoorden aanpakken.

Bij Disney gaat het tamelijk goed met een stijging van 11 procent van het bezoek aan de parken.

Beluister het radiofragment:
Meer informatie:
Wim Zwanenburg over CEO Bob Iger

De CEO van Disney: Bob IgerAl eerder, op 14 juli, werd aan Wim Zwanenburg commentaar gevraagd over de ontwikkelingen bij Disney, waarom CEO Bob Iger langer aanblijft, de transitie naar streaming diensten en het eventueel in de etalage zetten van ESPN. Beluister ook dit radiofragment op BNR Nieuwsradio:

Wim Zwanenburg
Neem contact op met Wim Zwanenburg.
Hulp nodig of vragen?

Bel +31(0)294 492 592 of mail ons.

Ik wil graag de Stroeve Lemberger news updates ontvangen