Mijn portefeuille

Bekijk uw portefeuille bij Stroeve Lemberger of uw depotbank

load content...

load content...

BNR Beurs

BNR Beurs over o.a. ING, AB InBev en beursflop Chegg

BNR Beurs over o.a. ING, AB InBev en beursflop Chegg

Op 3 augustus was Wim Zwanenburg te gast bij het radioprogramma en de podcastopname BNR Beurs, bij presentator Jelle Maasbach waar gesproken werd over ING. De bank behaalde een nettowinst van 2,2 miljard euro in het tweede kwartaal. Bijna een verdubbeling, vergeleken met het jaar ervoor. Daarmee overtreft de bank ruimschoots de verwachting van analisten. Ook de omzet stijgt, ook die is beter dan gedacht. Al waarschuwt de CEO wel voor de de risico’s in de komende periode.

Wat moet je daar als belegger mee? Komt er inderdaad een mindere periode aan? Trappen bedrijven op de rem met hun dividend en de opkoop van eigen aandelen? En moet je nog wel financials hebben? Wim Zwanenburg duidt in het programma ook op een van de redenen waarom de lange rente, met name in de VS, oploopt. Hij ziet daar ook een effect van de beleidswijziging door de Bank of Japan. Japanse beleggers zijn grote beleggers in Amerikaanse staatspapier en kunnen nu huiswaarts keren.

Ook aandacht voor de Amerikaanse boycot van het biertje Bud Light van AB InBev. Hoe hard wordt de bierbrouwer geraakt? Verder gaat het over de recordwinst van Nintendo, de meevaller voor Adidas (dankzij Kanye West) en de negatieve beursreactie op de omzet- en winstcijfers van Qualcomm.

In de maand augustus besteedt BNR Beurs niet alleen aandacht aan succesverhalen, maar ook aan voorbeelden van beursflops. Wim Zwanenburg geeft uitleg over het aandeel Chegg (Tickersymbol: CHGG), een online platform voor ondersteuning van studenten. In de uitzending wordt ook aandacht besteed aan de chipmarkt, met de cijfers van Qualcomm en een vooruitblik op de cijfers van Apple.

Luister hier naar de podcast
Wim Zwanenburg
Neem contact op met Wim Zwanenburg.
Hulp nodig of vragen?

Bel +31(0)294 492 592 of mail ons.

Ik wil graag de Stroeve Lemberger news updates ontvangen