Mijn portefeuille

Bekijk uw portefeuille bij Stroeve Lemberger of uw depotbank

load content...

load content...

Podcast

BeursTalk over Duitse recessie, Nvidia en AI

BeursTalk over Duitse recessie, Nvidia en AI

Op vrijdagmiddag 26 mei was beleggingsstrateeg Wim Zwanenburg namens Stroeve Lemberger te gast bij Rob Jansen voor een opname van de wekelijkse BeursTalk-podcast. Samen met Mark de Bruijne spraken zij over het sentiment op de beurs, over de recessie in Duitsland dat twee kwartalen van economische krimp rapporteerde, over Nvidia en de impact van AI, artificial intelligence.

Duitse recessie hoeft rest EU niet te raken

Nu Duitsland in een recessie is geraakt, schrijven veel kranten over de mogelijke gevolgen voor de rest van Europa. De experts in BeursTalk zijn echter niet bevreesd voor grote effecten op de rest van de Europese economie. “Dat de Russen geen gas meer leveren, is voor Duitsland een groter probleem dan voor de meeste andere Europese landen”, constateert Mark de Bruijne van Ambassador Vermogensbeheer. Bovendien zijn ze sterk afhankelijk van de auto-export naar China en is er de laatste jaren weinig geïnnoveerd. Ook Wim Zwanenburg van Stroeve Lemberger ziet niet direct een besmettingsgevaar: “Frankrijk en ook landen in de periferie, zoals Griekenland, doen het relatief goed”.

De koerssprong van Nvidia

Over Nvidia zijn de meningen verdeeld. De cijfers waren goed, maar het waren de vooruitzichten die de koers met 25 procent opstuwden. “Nvidia is een prachtig bedrijf, maar de waardering, 24 keer de omzet, is wel erg hoog “, vindt Mark. Wim vindt het ook hoog, maar gerechtvaardigd. Hij verwacht veel van de ontwikkelingen op het gebied van AI. “Als ze de chips eenmaal hebben ontwikkeld, is elke verkochte chip daarna pure winst!

En verder

Verder komen in deze aflevering natuurlijk de luisteraarsvragen aan bod. Zo bepreken we o.a. beleggen in Australië, sparen in Italië en is er een vraag over een Italiaans consultancybedrijf. Beleggingstips zijn natuurlijk ook. Wim gaat voor een Amerikaans industrieel bedrijf, Mark gaat voor een mijnbouwbedrijf.

Beluister de podcast van BeursTalk:

Wim Zwanenburg
Neem contact op met Wim Zwanenburg.
Hulp nodig of vragen?

Bel +31(0)294 492 592 of mail ons.

Ik wil graag de Stroeve Lemberger news updates ontvangen