Mijn portefeuille

Bekijk uw portefeuille bij Stroeve Lemberger of uw depotbank

load content...

load content...

BNR NIeuwsradio

Nvidia overtreft kwartaalverwachtingen

Nvidia overtreft kwartaalverwachtingen

Het Amerikaanse Nvidia maakte onlangs goede kwartaalcijfers bekend. Onze beleggingsstrateeg Wim Zwanenburg gaf op BNR Nieuwsradio commentaar op de gerapporteerde resultaten.

Nvidia is een chipfabrikant en profiteert sterk van de toegenomen vraag naar chips, onder andere voor AI toepassingen. De vooruitzichten voor het bedrijf zijn erg goed en het aandeel steeg afgelopen week sterk op de goede cijfers.

Beleggingsstrateeg Wim Zwanenburg is enthousiast over de kwartaalcijfers van Nvidia; “De verwachtingen zijn ruimschoots overtroffen. En daar blijft het niet bij. Ook de prognose voor het lopende kwartaal is ruim 20 procent hoger.”

Enorme koersstijging

Het aandeel van Nvidia gooide al hoge ogen op de beurs, met een koersstijging van meer dan honderd procent alleen al dit jaar. Door de positieve kwartaalcijfers staat het aandeel op de voorbeurs inmiddels een bijna 25 procent hoger. “De beurswaarde van Nvidia lag al op 755 miljard dollar, maar die zal vandaag mogelijk uitkomen op de 900 miljard.”

Daardoor laat Nvidia concurrenten achter zich, ziet Zwanenburg; “Het overtreft vele concurrenten, zoals Intel en AMD, die blijven op 200 miljard dollar steken. Sinds de AI-introductie is Nvidia het centrum van de spotlights geworden.”

Radiofragment beluisteren?

Het radiofragment met het commentaar Wim Zwanenburg kunt u beluisteren bij BNR Nieuwsradio.

Wim Zwanenburg
Neem contact op met Wim Zwanenburg.
Hulp nodig of vragen?

Bel +31(0)294 492 592 of mail ons.

Ik wil graag de Stroeve Lemberger news updates ontvangen