Mijn portefeuille

Bekijk uw portefeuille bij Stroeve Lemberger of uw depotbank

load content...

load content...

BNR Beurs met Wim Zwanenburg over Meta, Micron en ander beursnieuws

BNR Beurs met Wim Zwanenburg over Meta, Micron en ander beursnieuws

Op maandagavond 22 mei was de beleggingsstrateeg van Stroeve Lemberger, Wim Zwanenburg, te gast bij het dagelijkse BNR Nieuwsradioprogramma BNR Beurs, een programma dat ook per podcast te beluisteren valt. Het programma wordt gepresenteerd door Jelle Maasbach en Wesley Weerts.

Hoeveel miljardenboetes kan Meta nog aan?

Nog nooit legde de EU zo’n hoge boete op als bij Meta. De eigenaar van Facebook moet 1,2 miljard euro betalen. Reden: het stuurde opgeslagen gegevens van Europese gebruikers op Europese servers door naar Amerika om ze daar op te slaan op de lokale servers daar, en dat mag niet.

Micron Technology

In de uitzending werd ook gesproken over Micron Technology. In een nieuwe slag in het chipconflict tussen China en de Verenigde Staten heeft China beheerders van kritieke infrastructuur verboden nog chips te kopen van het Amerikaanse Micron Technology. Het verbod volgt op een ‘veiligheidsanalyse’ door een Chinese toezichthouder.

Eerder zette de VS al verschillende Chinese chipfabrikanten op een zwarte lijst, waarmee importen in de VS vanuit China worden tegengegaan. In dit geopolitieke conflict heeft de Amerikaanse regering ook export van de meest geavanceerde chiptechnologie naar China verboden.

Ryanair

In de uitzending werd ook gesproken over Ryanair. Deze budgetairline wint marktaandeel nu andere vliegmaatschappijen zoals Transavia vluchten moeten annuleren wegens gebrek aan capaciteit, gebrek aan voldoende vliegtuigen. Wat doet Ryanair goed en levert dat ook wat op voor beleggers?

Luister hieronder naar de podcast, met presentoren Jelle Maasbach en Wesley Weerts van BNR, waarbij Wim Zwanenburg te gast is.
Beluister hier ook andere BNR beursuitzendingen waarin onze vermogensadviseurs regelmatig aan tafel aanschuiven.

Beluister de podcast via Spotify
Wim Zwanenburg
Neem contact op met Wim Zwanenburg.
Hulp nodig of vragen?

Bel +31(0)294 492 592 of mail ons.

Ik wil graag de Stroeve Lemberger news updates ontvangen