Mijn portefeuille

Bekijk uw portefeuille bij Stroeve Lemberger of uw depotbank

load content...

load content...

BNR Nieuwsradio

Beleggerspanel over opsplitsen van Alibaba, de olieprijs en maatschappelijk ondernemen

Beleggerspanel over opsplitsen van Alibaba, de olieprijs en maatschappelijk ondernemen

Presentator Thomas van Zijl van BNR Nieuwsradio ging op 4 april in gesprek met zijn gasten in het wekelijkse programma BNR Beleggerspanel: Thijs Knaap, Chief Economist bij APG en Wim Zwanenburg, beleggingsstrateeg bij Stroeve Lemberger.

Alibaba gaat zich opsplitsen

Technologiebedrijf Alibaba splitst in zes onderdelen. Krijgt het bedrijf nu meer vrijheid van de Chinese overheid? Voor de 24-jarige onderneming is het de grootste herstructurering in zijn geschiedenis. De stap zou meer aandeelhouderswaarde creëren en de bedrijven in staat stellen sneller te groeien. Het grootste onderdeel van Alibaba blijft voorlopig nog wel Taobao, een consumer-to-consumer portaal. Taobao behoort tot de twintig meest bezochte websites wereldwijd. De eerste beursgang van een van de ‘Alibabies’ wordt waarschijnlijk het logistieke bedrijf Cainiao, een pakketbezorger. De websites van Alibaba Group nemen meer dan 60% van de pakketbezorgingen binnen China voor hun rekening.

Heineken en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Zij spraken ook over bierbrouwer Heineken en de status van dit bedrijf als maatschappelijk verantwoorde onderneming. In Brazilië raakt Heineken mogelijk twee grote supermarktklanten kwijt vanwege sociale misstanden bij een transportbedrijf dat het bier van Heineken bij die supermarkten aanlevert. Hoe ver reikt de verantwoordelijkheid van een beursgenoteerd bedrijf voor de totale leveringsketen van producten en diensten? En in welke mate is dat voor beleggers van belang?

Productiebeperking van olie

Ook het bericht dat negen leden van oliekartel Opec+ onverwacht een productiebeperking van ruim een miljoen vaten per dag aankondigden, werd in de uitzending besproken. Welke impact heeft dat op de olieprijs? En wat betekent dit voor de ontwikkeling van de inflatiecijfers?

Luister hier naar de podcast:
Wim Zwanenburg
Neem contact op met Wim Zwanenburg.
Hulp nodig of vragen?

Bel +31(0)294 492 592 of mail ons.

Ik wil graag de Stroeve Lemberger news updates ontvangen