Mijn portefeuille

Bekijk uw portefeuille bij Stroeve Lemberger of uw depotbank

load content...

load content...

BeursTalk

Bankencrisis, inflatie en sentiment op de beurzen

Bankencrisis, inflatie en sentiment op de beurzen

Op vrijdagmiddag 31 maart was beleggingsstrateeg Wim Zwanenburg namens Stroeve Lemberger te gast bij Rob Jansen voor een opname van de wekelijkse BeursTalk-podcast. Samen met Joost van Leenders van Van Lanschot Kempen spraken zij over het sentiment op de beurs, over de inflatie, over de bankencrisis, over Silicon Valley Bank, de Zwitserse bank UBS en de overname van Credit Suisse.

Bankencrisis voorbij?
Of de bankencrisis nu alweer voorbij is, weten de beleggingsspecialisten niet zeker maar de incidenten in de bankenwereld lijken op zichzelf staande gebeurtenissen. Voor CEO Ralph Hamers is het in ieder geval ‘game over’ bij UBS. Dat ligt niet zo zeer aan zijn kwaliteiten, als wel aan de politieke situatie. Zijn functie zal worden overgenomen door de voormalige CEO Sergio Ermotti. Voor zowel Wim Zwanenburg (Stroeve Lemberger) als Joost Van Leenders (Van Lanschot Kempen) is het duidelijk dat de Zwitsers een ceo van eigen bodem wilden. Niet vreemd, want de gedwongen overname van Credit Suisse door UBS ligt gevoelig in het Alpenland en Ermotti wordt geacht de verhoudingen beter te kennen. Dat is belangrijk, want er zal flink gesneden moeten worden bij de nieuw ontstane moloch.

En verder:
In de podcast werd verder ook gesproken over Philips en een mogelijke schikking in de apneu-affaire, over de fusie DSM-Fermenich, andere bedrijfsresultaten en financiële ontwikkelingen. Joost en Wim beantwoordden ook enkele mooie vragen van luisteraars. Tot slot gaven zij enkele tips die ook de moeite waard zijn om te luisteren naar deze podcast.

Beluister de podcast van BeursTalk:
Wim Zwanenburg
Neem contact op met Wim Zwanenburg.
Hulp nodig of vragen?

Bel +31(0)294 492 592 of mail ons.

Ik wil graag de Stroeve Lemberger news updates ontvangen