Mijn portefeuille

Bekijk uw portefeuille bij Stroeve Lemberger of uw depotbank

load content...

load content...

BNR Beurs

Wall Street is hét walhalla voor Europese bedrijven

Wall Street is hét walhalla voor Europese bedrijven

Bijdrage van Wim Zwanenburg aan het BNR Nieuwsradio programma en podcast BNR Beurs:

Op woensdagavond 22 maart was de beleggingsstrateeg van Stroeve Lemberger, Wim Zwanenburg, te gast bij BNR Nieuwsradio voor het radioprogramma Beurs, dat ook als dagelijkse podcast met presentatoren Jelle Maasbach en Wesley Weerts beschikbaar is.

In deze aflevering werd gesproken over een breed spectrum van onderwerpen, variërend van het Fed-rentebesluit, de beursontwikkelingen van de dag tot aan de toenemende voorkeur van Europese bedrijven voor een beursnotering in New York boven een notering in Londen of elders in Europa. De Amerikaanse beurs is een ware magneet voor Europese beursbedrijven. Steeds meer bedrijven verhuizen naar Wall Street. Vanwaar die enorme aantrekkingskracht? Hoe krijgt Amerika het voor elkaar dat de Europeanen kiezen voor een notering in New York?

Verder gaat het over de rechtszaak tegen Mark Zuckerberg. Hij is de oprichter van Facebook, maar wordt in één adem genoemd met mensenhandel en uitbuiting.

Uiteraard werd ook gesproken over de bankencrisis, de overname van Credit Suisse door UBS. Het aandeel UBS stond op woensdag 22 maart weer even op het hoogste punt in weken tijd, hoewel het daarna weer met circa 6 procent terugzakte. 

Beluister de podcast ‘BNR Beurs’ van 22 maart:
Wim Zwanenburg
Neem contact op met Wim Zwanenburg.
Hulp nodig of vragen?

Bel +31(0)294 492 592 of mail ons.

Ik wil graag de Stroeve Lemberger news updates ontvangen