Mijn portefeuille

Bekijk uw portefeuille bij Stroeve Lemberger of uw depotbank

load content...

load content...

BeursTalk

De beurzen na 1 jaar oorlog

De beurzen na 1 jaar oorlog

BeursTalk is een wekelijke podcast, geproduceerd door presentator Rob Jansen met wisselende gasten. Op vrijdagmiddag 24 februari 2023 was de beleggingsstrateeg van Stroeve Lemberger, Wim Zwanenburg, bij hem te gast, samen met Edin Mujagic van OHV Vermogensbeheer. Zij spraken onder meer over het beurssentiment en de stand van zaken op de financiële markten, één jaar na de brute inval van Rusland in Oekraïne.

Een jaar na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne moet de conclusie zijn: de beurzen hebben zich behoorlijk goed gehouden. “Na de eerste schikreactie komt het realisme, dat dit uiteindelijk van voorbijgaande aard is”, verklaart Edin Mujagic de weerbaarheid van de markt. In combinatie natuurlijk met de steun van overheden en centrale banken. “Bovendien zijn bedrijven en de economie in het algemeen heel erg veerkrachtig”, vult Wim Zwanenburg aan. “Daar komt bij dat de Chinese economie nu weer open gaat, met alle positieve effecten voor de economie van dien.”

In de podcast wordt verder gesproken over het verdienmodel van Meta Platform Holdings. Meta, het moederbedrijf van Facebook en Instagram, experimenteert met abonnementen voor extra diensten. Verder komen de gepubliceerde bedrijfsresultaten en prognoses van o.a. Besi, WoltersKluwer en Nvidia aan de orde. De vragen van luisteraars ontbreken niet, net zomin als (beleggings)tips.

Beluister de podcast van 24 februari:
Wim Zwanenburg
Neem contact op met Wim Zwanenburg.
Hulp nodig of vragen?

Bel +31(0)294 492 592 of mail ons.

Ik wil graag de Stroeve Lemberger news updates ontvangen