Mijn portefeuille

Bekijk uw portefeuille bij Stroeve Lemberger of uw depotbank

load content...

load content...

BeursTalk

2023: het jaar van de (fin)tech en AI

2023: het jaar van de (fin)tech en AI
BeursTalk over de blik op 2023

Op vrijdag 30 december was beleggingsstrateeg Wim Zwanenburg te gast bij Rob Jansen voor de opname van diens wekelijkse podcast BeursTalk, die dit keer ook een ‘oudejaars’-aflevering was. In aflevering 20 van seizoen 3 sprak Rob met Wim Zwanenburg van Stroeve Lemberger en met Najib Nakad van Van Lanschot Kempen. In de podcast wordt het beurssentiment besproken, teruggeblikt op het voorbije jaar en vooruitgekeken naar 2023.

2023 wordt het jaar van (fin)tech en AI

2022 was voor veel belegger een moeilijk jaar. “Geen rampjaar, maar wie geen energie-aandelen had, was sowieso gezien dit jaar”, concludeert Najib Nakad van Van Lanschot Kempen. Ook Wim Zwanenburg van Stroeve Lemberger vond het geen rampjaar, “maar er waren geen categorieën, aandelen, obligaties en vastgoed, waar geen verliezen werden geleden.” Dat neemt niet weg dat beide experts het helemaal niet somber inzien voor 2023. Wim duidt onder andere het op peil blijven van de consumptieve bestedingen, ondanks de opgelopen inflatie.

Zo verwacht Wim veel van (fin)tech, althans voor zover deze niet direct aan crypto-currencies is gerelateerd, en van Artificial Intelligence (AI) en de doorbraak in Chat GPT. “Aan de ene kant zie je nog een sterke groei in de clouddiensten, aan de andere kant zie je ook een exponentiële ontwikkeling van Artificial Intelligence. De grote doorbraak is wel Chat GPT, een programma dat teksten kan schrijven en analyses kan maken”. Wat technologie betreft verwacht Wim ook veel van de Metaverse, het project van Mark Zuckerberg.

China – Vragen  – Tips 

Verder kijken we in deze eindejaarsaflevering naar de vooruitzichten voor China. Die zijn, ondanks de huidige coronaperikelen, zeker niet slecht. “De Chinese beurs is de laatste tijd al flink gestegen, maar je bent nog zeker niet te laat als je nu nog instapt”, meent Najib. Aan het einde van deze podcast komen de luisteraarsvragen aan bod en geven Wim en Najib hun beleggingstip; Wim kiest voor het Amerikaanse bedrijf Visa, Najib gaat voor een Chinees bedrijf met het ticker symbool HKG 868: Xinyi Glass.

Beluister hier de podcast van BeursTalk:
Wim Zwanenburg
Neem contact op met Wim Zwanenburg.
Hulp nodig of vragen?

Bel +31(0)294 492 592 of mail ons.

Ik wil graag de Stroeve Lemberger news updates ontvangen