Mijn portefeuille

Bekijk uw portefeuille bij Stroeve Lemberger of uw depotbank

load content...

load content...

BeursTalk

Aandeel Meta vindt de weg omhoog

<strong>Aandeel Meta vindt de weg omhoog</strong>

Op vrijdag 11 november was beleggingsstrateeg Wim Zwanenburg te gast bij Rob Jansen voor de opname van diens wekelijkse podcast BeursTalk. In deze aflevering 13 van seizoen 3 sprak Rob Jansen met Wim Zwanenburg van Stroeve Lemberger en met Olaf van den Heuvel van Aegon Asset Management. In de podcast wordt het beurssentiment besproken, de inflatie en het beleid van de Fed en de ECB, de recessiedreiging en er worden individuele aandelen zoals Ahold Delhaize, PostNL, Aegon, ABN Amro, Alfen, Disney en Lyft besproken.

Eindelijk gaat de stofkam door het bedrijf Meta Platform Holdings (voorheen Facebook).

“Eindelijk”, zegt Wim Zwanenburg over de ontslagronde die Meta deze week aankondigde. “Het personeelsbestand was te sterk gegroeid, het is goed dat de stofkam erdoor gaat.” Wim is positief over de kansen die de metaverse in de toekomst zal bieden en hij verwacht dat de marges van het bedrijf nu zullen verbeteren. “Vergeet niet dat Facebook nog altijd drie miljard mensen per maand bereikt.” Zowel Mark als Olaf van den Heuvel (Aegon Asset Management) denkt dat Meta nog voldoende advertentie-inkomsten genereert, “Voldoende om het bedrijf om te vormen”.

PostNL

Over PostNL zijn de experts minder positief. Ondanks de forse koersstijging, had het bedrijf alleen maar slecht nieuws. Minder bezorgingen van pakketten en post. En dat terwijl DHL op die punten in Nederland juist wél goed scoorde in het afgelopen kwartaal. “Niettemin liggen de distributiecentra vol en die raken steeds langzamer leeg. Dat is een probleem voor de hele sector”, aldus Olaf. Wim meent dat beleggers er beter aan doen weg te blijven bij dit aandeel omdat PostNL de concurrentiepositie ziet verslechteren. 

Vragen & Tips

In de podcast bespreken we ook de cijfers van individuele bedrijven. Daarnaast worden vragen van luisteraars beantwoord en geven de experts hun tips. 

Luister hier naar de podcast:

Of Luister hier naar de podcast via de site van BeursTalk

Wim Zwanenburg
Neem contact op met Wim Zwanenburg.
Hulp nodig of vragen?

Bel +31(0)294 492 592 of mail ons.

Ik wil graag de Stroeve Lemberger news updates ontvangen