Mijn portefeuille

Bekijk uw portefeuille bij Stroeve Lemberger of uw depotbank

load content...

load content...

Wim Zwanenburg op BNR Nieuwsradio:

‘Marktpositie van Apple sterker dan ooit’

‘Marktpositie van Apple sterker dan ooit’

Apple heeft in het derde kwartaal van 2022 meer winst geboekt. Het Amerikaanse concern heeft de afgelopen periode van bijna alle producten meer verkocht.

‘Dat was wel een beetje opvallend,’ zegt Wim Zwanenburg, beleggingsstrateeg bij Stroeve Lemberger. ‘Apple heeft de productie een beetje teruggeschroefd, en er waren leveringsproblemen. Maar desalniettemin waren de cijfers dus wel erg goed.’

In totaal zijn er meer dan 51 miljoen iPhones verkocht voor gemiddeld 840 dollar per telefoon. Volgens Zwanenburg helpt het dat Apple een heel loyale klantenkring heeft. ‘Het is bijna een soort religie, zo sterk is de Apple community, ze doen het natuurlijk ook erg slim door er een soort ecosysteem van te maken.’ De beleggingsstrateeg doelt hiermee op producten als de Apple Watch en AirPods. 

Sterke marktpositie

Zelfs in China deed het bedrijf goede zaken. Hier steeg de omzet met zes procent. Dat is opvallend, want een paar grote concurrenten van Apple zijn Aziatisch. Daarnaast was er in een groot gedeelte van China nog een lockdown in verband met de corona pandemie. ‘Apple heeft daar weinig last van gehad, en dat is opvallend,’ vertelt Zwanenburg. ‘Ik denk dat dit ook door de sterke marktpositie van Apple komt.’ De Macs, oftewel de computers van Apple, waren goed voor een omzetstijging van meer dan 25 procent. Dat betekent dat de Macs meer dan elf miljard dollar opleverden.

‘De marktpositie van Apple is sterker dan ooit’, zegt hij. Alleen de betaalde diensten bleven achter. ‘Wat je ziet is dat er meer dan 900 miljoen digitale diensten worden afgenomen’, vervolgt de beleggingsstrateeg. ‘Dus als ze gewoon een dollar per dienst erbij optellen, dan heb je bijna een miljard meer winst.’ Op jaarbasis is de dienstentak overigens wel gegroeid.

→ Beluister de bijdrage van Wim Zwanenburg op BNR Nieuwsradio.

Wim Zwanenburg
Neem contact op met Wim Zwanenburg.
Hulp nodig of vragen?

Bel +31(0)294 492 592 of mail ons.

Ik wil graag de Stroeve Lemberger news updates ontvangen