Mijn portefeuille

Bekijk uw portefeuille bij Stroeve Lemberger of uw depotbank

load content...

load content...

Beleggerspanel over de waarschuwing van Shell

Beleggerspanel over de waarschuwing van Shell

Dinsdagmiddag 11 oktober was beleggingsstrateeg Wim Zwanenburg, samen met Mary Pieterse-Bloem, Head of Investment Office bij Rabobank en bijzonder hoogleraar aan de Erasmus School of Economics, te gast bij BNR in het Beleggerspanel van het radioprogramma Zakendoen, gepresenteerd door Thomas van Zijl.

In de uitzending en de podcast kwamen verschillende onderwerpen aan bod. Aan de vooravond van het cijferseizoen waarschuwt zelfs Shell voor tegenvallende kwartaalresultaten. Kunnen we meer winstwaarschuwingen en tegenvallende bedrijfsresultaten verwachten dit kwartaal? Waarom leiden de hogere olieprijzen niet tot gunstige bedrijfsresultaten bij de olie- en gasgigant? Wat gebeurt er allemaal op de internationale oliemarkt nu de OPEC heeft besloten de productie met 2 miljoen vaten te verminderen?

Wat kunnen we verder verwachten van de rapportages van kwartaalresultaten? Zijn de analistentaxties niet te optimistisch? Moeten we niet meer naar de vooruitblik van ondernemingen kijken en wat is de impact van de valutaschommelingen en de opgelopen dollarkoers? Is een recessie al ingeprijsd in de aandelenkoersen? Ook spraken zij over de financiële stabiliteit van de banken, nu de huizenprijzen onder druk staan en de inflatie oploopt. 

Luister hier naar de podcast:

Bekijk hier al onze nieuwsartikelen.

Wim Zwanenburg
Neem contact op met Wim Zwanenburg.
Hulp nodig of vragen?

Bel +31(0)294 492 592 of mail ons.

Ik wil graag de Stroeve Lemberger news updates ontvangen