Mijn portefeuille

Bekijk uw portefeuille bij Stroeve Lemberger of uw depotbank

load content...

load content...

Ook de groeiaandelen staan in de startblokken

Waardeaandelen bewijzen hun dienst voor beleggers

Waardeaandelen bewijzen hun dienst voor beleggers

Op vrijdag 30 september was Wim Zwanenburg te gast bij Rob Jansen voor de opname van diens wekelijkse podcast BeursTalk. In aflevering 7 van seizoen 3 sprak Rob Jansen met beleggingsstrategen Wim Zwanenburg van Stroeve Lemberger en Bob Homan van ING.

De herfststorm houdt nog wel even aan, daar zijn Wim en Bob het wel over eens. Maar er zijn voldoende redenen waarom het tij al voor het einde van het jaar kan keren. “Op het slechte nieuws wordt steeds minder heftig gereageerd”, constateert Bob. Bovendien denk hij dat de lange rente al voor het einde van het jaar zijn piek heeft bereikt, om daarna te kunnen dalen. Op dit moment hebben waardeaandelen in de bank- en energiesector zijn voorkeur. Wim ziet, zodra de rente daalt,  ook weer een prima toekomst voor de groeiaandelen. “De koersen zullen daar positief op reageren, en die bedrijven zelf hebben weinig tot geen schulden”, constateert hij.

In deze podcast onder meer ook aandacht voor Unilever dat afscheid neemt van zijn topman Alan Jope. “Hij zal niet herinnerd worden als de beste ceo van Unilever”, denkt Bob. Los daarvan zou een aandeel Unilever in een portefeuille niet misstaan. Wim geeft in dat geval liever de voorkeur aan Nestlé, dat een geconcentreerdere merkenportefeuille heeft. 

Uit de koersgrafiek blijkt dat Unilever onder Jope sterk is achtergebleven bij Nestlé.

Beluister de podcast van BeursTalk:
Wim Zwanenburg
Neem contact op met Wim Zwanenburg.
Hulp nodig of vragen?

Bel +31(0)294 492 592 of mail ons.

Ik wil graag de Stroeve Lemberger news updates ontvangen