Mijn portefeuille

Bekijk uw portefeuille bij Stroeve Lemberger of uw depotbank

load content...

load content...

Genoeg alternatieven voor aandeel Philips

Genoeg alternatieven voor aandeel Philips

Op vrijdagmiddag 10 juni nam beleggingsstrateeg Wim Zwanenburg van Stroeve Lemberger deel aan de opname van de Podcast BeursTalk, tezamen met Edwin Wierda  van Wierda & Partners Vermogensbeheer, onder leiding van presentator Rob Jansen.

In de podcast wordt een breed scala aan onderwerpen besproken, zoals het sentiment op de beurzen, het ECB rentebesluit, de Amerikaanse inflatiecijfers en het beleid van de Fed, de kans op een recessie, oplopende rentes en energieprijzen. Ook worden er verschillende aandelen besproken, zoals Philips, Apple en Twitter.  Ook komende diverse vragen van luisteraars aan de orde. Aan het eind van de uitzending worden Edwin en Wim gevraagd naar hun beleggingstip.

Beluister hier de podcast:

“Philips is een falling knife”

vindt Edwin Wierda van Wierda & Partners Vermogensbeheer. Het bedrijf heeft de hoogste kwaliteitsmanager vervangen om de affaire met de slaapapneu-apparaten op te lossen. Voor het Edwin is dat niet voldoende om in Philips te beleggen, ook al is het aandeel een stuk goedkoper geworden. Het risico op schadeclaims is te groot. Wim Zwanenburg (Stroeve Lemberger) deelt die mening. “Bovendien zijn er veel aantrekkelijke andere bedrijven in de medische technologie, zowel in Europa als in de VS”, stelt Wim en hij noemt ook een aantal voorbeelden in de podcast.

Positief

Ook al blijft de inflatie hoog (8,6 procent in de VS), beide experts zijn meer positief dan negatief over de aandelenmarkt. Edwin houdt wel, net als de Rabobank, rekening met een milde recessie, maar Wim denkt dat het niet zo ver zal komen. “Er is nog steeds bestedingsdrang bij consumenten.” Duidelijk is wel dat beleggers op dit moment worstelen met die hoge inflatie en oplopende rente.

Tips

De tips betreffen deze week individuele aandelen. Wim tipt een Amerikaans bedrijf dat actief is in energieopwekking en opslag (ticker symbool: GNRC). Edwin tipt een Nederlands bedrijf dat sterk zal profiteren van de trend naar duurzame producten. 

Lees hier onze andere nieuwsartikelen

Wim Zwanenburg
Neem contact op met Wim Zwanenburg.
Hulp nodig of vragen?

Bel +31(0)294 492 592 of mail ons.

Ik wil graag de Stroeve Lemberger news updates ontvangen