Mijn portefeuille

Bekijk uw portefeuille bij Stroeve Lemberger of uw depotbank

load content...

load content...

Kwartaalcijfers van Facebook-moeder Meta Platforms vallen mee

Kwartaalcijfers van Facebook-moeder Meta Platforms vallen mee

Facebook-moeder Meta Platforms heeft het eerste kwartaal van 2022 afgesloten met een winst van 7,5 miljard dollar. Dat resultaat was beter dan waar kenners in doorsnee rekening mee hadden gehouden. Ook beleggers lijken gerustgesteld. Het aandeel steeg in de zogeheten nabeurshandel met meer dan 15 procent.

Facebook wist in de voorbije maanden het aantal maandelijkse gebruikers met 3 procent op te voeren. In totaal telt het platform dik 2,9 miljard gebruikers. Het aantal dagelijks actieve gebruikers steeg met 4 procent tot bijna 2 miljard mensen. De omzet van Meta steeg op jaarbasis met 7 procent tot 27,9 miljard dollar. De kosten liepen daarnaast met een derde op tot 19,4 miljard dollar, mede door de hoge inflatie.

Facebook joeg bij de vorige handelsupdate beleggers schrik aan omdat het voor het eerst sinds het bestaan minder gebruikers aan zich wist te binden en concurrentie van TikTok ondervond. Ook de groeivooruitzichten vielen destijds tegen waarop het bedrijf een kwart van zijn beurswaarde kwijtraakte. Op BNR Nieuwsradio gaf beursanalist Wim Zwanenburg een uitgebreide toelichting op de kwartaalcijfers.

Luister hier naar het audiofragment. Zie hier de website van BNR Nieuwsradio met een artikel over Meta Platforms en een aantal citaten van Wim Zwanenburg, de beleggingsstrateeg van Stroeve Lemberger.

Bekijk hier alle nieuwsartikelen van Stroeve Lemberger.

Wim Zwanenburg
Neem contact op met Wim Zwanenburg.
Hulp nodig of vragen?

Bel +31(0)294 492 592 of mail ons.

Ik wil graag de Stroeve Lemberger news updates ontvangen