Mijn portefeuille

Bekijk uw portefeuille bij Stroeve Lemberger of uw depotbank

load content...

load content...

Elon Musk haalt Twitter van de beurs met een bod van USD 44 miljard

Elon Musk haalt Twitter van de beurs met een bod van USD 44 miljard

De rijkste man ter wereld, Elon Musk, bracht op 14 april een bod uit op het beursgenoteerde social media-kanaal Twitter. Op 1 april meldde hij al dat hij een belang van 9% had verworven in Twitter. Op 22 april meldde hij dat hij de financiering met leningen van verschillende zakenbanken rond kon krijgen en op 25 april ging ook de Board van Twitter akkoord met het bod van USD 54,20.

De totale waarde van deze transactie komt daarmee uit op ca. USD 44 miljard. Voor een van de leningen voor deze overname geeft Elon Musk ook een deel van zijn aandelen in Tesla in onderpand. Musk heeft nog bijna 17% van de aandelen Tesla in eigendom. Hij bezit onder meer ook tussen de 40% en de 50% van de aandelen in SpaceX. Het is vaak lastig erachter te komen wat Elon Musk écht van plan is. Musk heeft gezegd dat hij van Twitter het ‘dorpsplein van de vrije meningsuiting’ wil maken. Musk is regelmatig in aanvaring gekomen met toezichthouders zoals de SEC over zijn tweets over Tesla. Twitter is nu voor meer dan 90% afhankelijk van advertentie-inkomsten. Analisten schatten dat Twitter in 2022 wel een omzet van USD 5,9 miljard zou kunnen behalen. Ondanks de omzetgroei boekte Twitter toch wel een aantal kwartalen een verlies.

Luister hier naar het interview met Wim Zwanenburg op BNR Nieuwsradio over de overname van Twitter door Elon Musk. Zie de website van BNR met het bericht over Twitter en de audiofragmenten.

Bekijk hier alle nieuwsartikelen van Stroeve Lemberger.

Wim Zwanenburg
Neem contact op met Wim Zwanenburg.
Hulp nodig of vragen?

Bel +31(0)294 492 592 of mail ons.

Ik wil graag de Stroeve Lemberger news updates ontvangen