Mijn portefeuille

Bekijk uw portefeuille bij Stroeve Lemberger of uw depotbank

load content...

load content...

Beurstalk: aflevering 35 van seizoen 2

Podcast over rente, inflatie, crypto en beleggingen

Podcast over rente, inflatie, crypto en beleggingen

Op 8 april was beleggingsstrateeg Wim Zwanenburg van Stroeve Lemberger, samen met Lukas Daalder van BlackRock, te gast bij beursreporter Rob Jansen voor de opname van BeursTalk, de wekelijkse podcast productie van Rob Jansen. Het ging in deze podcast over rente, inflatie, crypto en beleggingen.

Beluister Beurstalk 35 van seizoen 2:
Inflatie

In deze aflevering van de Beurstalk podcast werd gesproken over het sentiment op de aandelenmarkten. Vervolgens over de stijgende rente op de obligatiemarkten en de inflatie. Uit vragen van luisteraars blijkt dat de hoge inflatie en oplopende rente hét thema is voor beleggers. Iedereen is op zoek naar bescherming tegen de rap stijgende prijzen. Die vragen worden door zowel Lukas als Wim beantwoord. Beiden zijn van mening dat aandelenbeleggingen op langere termijn een betere bescherming kunnen bieden dan obligaties.

De omzetverbreding van Meta

In deze aflevering o.a. aandacht voor diverse aandelen zoals Galapagos, Just Eat Takeaway, Twitter en Volkswagen. Er werd ook stil gestaan bij de plannen van Facebook, dat tegenwoordig op concernniveau Meta Platforms heet, om een nieuwe virtuele munt te lanceren. 

Meta verbreedt hiermee de omzet en dat kan goed uitpakken, denkt Wim Zwanenburg van Stroeve Lemberger; “Dit is geen cryptomunt die gebruik maakt van de blockchain, en is geen bedreiging voor echte valuta’s zoals de euro of de dollar. Bovendien levert dit extra omzet op voor het bedrijf.”

Een eerdere poging van Facebook om een cryptomunt te lanceren, sneuvelde bij de toezichthouder. “Maar andere apps en games hebben vergelijkbare virtuele betaalmiddelen, dus waarom zou Facebook dit niet kunnen invoeren?”, stelt Lukas Daalder van BlackRock.

Tips

Uiteraard krijgt u, als luisteraar van deze podcast, weer tips waarbij Lukas een algemene aandelentip heeft die past bij deze volatiele tijden. Wim heeft een voorkeur voor Amerikaanse technologie en heeft één van de sterkste spelers in die sector geselecteerd: Nvidia (NASDAQ:NVDA).

Wim Zwanenburg
Neem contact op met Wim Zwanenburg.
Hulp nodig of vragen?

Bel +31(0)294 492 592 of mail ons.

Ik wil graag de Stroeve Lemberger news updates ontvangen