Mijn portefeuille

Bekijk uw portefeuille bij Stroeve Lemberger of uw depotbank

load content...

load content...

Microsoft boekt recordomzet, formidabele kwartaalcijfers

Microsoft boekt recordomzet, formidabele kwartaalcijfers

Microsoft heeft voor het eerst 50 miljard dollar in een kwartaal omgezet, maar het aandeel ging dinsdag 26 januari nabeurs aanvankelijk toch onderuit. Na een toelichting door CEO Sadya Nadella in de Conference Call met analisten herstelde de koers van het aandeel in de nabeurshandel toch, om de dag positief af te sluiten.

Bronnen & informatie

Beluister het programma van BNR:

Beleggingsstrateeg Wim Zwanenburg gaf op BNR Nieuwsradio een toelichting op kwartaalcijfers van Microsoft. De toelichting van Wim Zwanenburg kunt u hier beluisteren of lees het artikel op de website van BNR.

De winst van Microsoft in het afgelopen kwartaal was 18,8 miljard dollar. Dit is het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar. Per aandeel was dit 2,48 dollar, ruim hoger dan de 2,03 dollar een jaar eerder. De omzet steeg sterk, van 43,1 miljard naar 51,7 miljard dollar. Dit was een miljard dollar meer dan analisten gemiddeld hadden voorspeld. In de handel nabeurs verloor het aandeel aanvankelijk 5 procent, hoewel de verliezen vervolgens terugliepen tot 3,5 procent. Een week geleden kondigde de softwaregigant plannen aan voor de grootste overname in technologieland aller tijden: een bod van 69 miljard dollar op Activision Blizzard, maker van games. De overname zou bijdragen aan Microsofts gameplatform XBox en de personal computers. Dit segment van Microsoft haalde een omzet van 17,5 miljard dollar, tegen 15,1 miljard een jaar eerder.

Microsoft hield zijn kaarten op de borst tijdens de toelichting over de geplande overname. Zo deden bestuurders geen uitspraken over mogelijk synergievoordelen. Analisten denken dat Activision de marges bij Microsoft kan verbeteren. 

Voor beleggers zijn vooral de cloud-activiteiten van Microsoft interessant. Dit segment boekte 18,3 miljard dollar in de zogeheten  “Intelligent Cloud”, conform verwachtingen, terwijl het kernplatform voor de cloud Azure met 46 procent groeide, wat ook in lijn met de verwachtingen was.

De groei van de winst per aandeel in verschillende kwartalen en de waardering van het aandeel Microsoft

De groei van de omzet in verschillende kwartalen van Microsoft

De winst per aandeel van Microsoft overtrof de taxaties van analisten voor de twaalfde opeenvolgende keer

En ook de omzetverwachting werd opnieuw overtroffen

Sommige analisten maken zich zorgen dat de groei van de clouddiensten verder afneemt, maar die is met een groei van 43% nog steeds enorm hoog

De koersontwikkeling van Microsoft op 25 januari 2022, inclusief de nabeurshandel, na publicatie van de cijfers.

Yahoo Finance

Koersdoelen van analisten voor het aandeel Microsoft en de ontwikkeling van de koers

Het rendement op de aandelen Microsoft in de afgelopen 5 jaar

Het rendement op de aandelen Microsoft in de afgelopen 10 jaar

Het aandeel Microsoft heeft de laatste jaren de groeitrend hervat

De ontwikkeling van de winst per aandeel en de koers van Microsoft

De ontwikkeling van de omzet en de koers van Microsoft

De verdeling van de omzet over de verschillende segmenten en divisies

Klik hier om de foto te vergroten

De groei van de dividenduitkeringen van Microsoft

Op 18 januari kondigde Microsoft de overname van Activision Blizzard aan

Klik hier om een Transcript van de Conference Call van Microsoft met analisten n.a.v. de publicatie van kwartaalcijfers te bekijken. En hier kunt u de presentatie terugvinden.

Wim Zwanenburg
Neem contact op met Wim Zwanenburg.
Hulp nodig of vragen?

Bel +31(0)294 492 592 of mail ons.

Ik wil graag de Stroeve Lemberger news updates ontvangen