Mijn portefeuille

Bekijk uw portefeuille bij Stroeve Lemberger of uw depotbank

load content...

load content...

Zaken doen met...

BNR Beleggerspanel over de impact van Omikron

BNR Beleggerspanel over de impact van Omikron

Op dinsdag 30 november waren Lodewijk van der Kroft, partner bij beleggingsonderneming Comgest, en Wim Zwanenburg, beleggingsstrateeg bij Stroeve Lemberger, te gast in het BNR Beleggerspanel van het programma ‘Zaken doen met’, gepresenteerd door Thomas van Zijl.

Onderwerpen van deze podcast:

Na de eerste berichten over de nieuwe coronavirus-variant Omikron, op vrijdag 26 november, gingen de financiële markten flink onderuit;

De nieuwe reisbeperkingen zetten mogelijk een rem op de economische groei en het weer open gaan van de economie;

De helft van de grote beursgangen flopten dit jaar;

De rendementen van aandelen van de Emerging Markets vallen dit jaar tegen; Moeten beleggers zich nu meer richten op India in plaats van op China?

En ook: het vertrek van Jack Dorsey als CEO bij Twitter.

Beluister de podcast:
Jack Dorsey verlaat Twitter als CEO

Twitter-topman Jack Dorsey stapt op als CEO bij berichtendienst Twitter. Dorsey en de rest van het bestuur hebben unaniem bepaald dat CTO Parag Agrawal hem per direct opvolgt. Volgens persbureau Reuters is het vertrek van Dorsey al een jaar in de maak. Voor beursstrateeg Wim Zwanenburg kwam het vertrek van Dorsey als een verrassing; ‘…Hoewel er ook al langere tijd kritiek is vanuit activistische aandeelhouders, omdat hij zijn aandacht verdeelt als CEO van Twitter en van Square.’

Beleggers op Wall Street reageerden positief op het bericht dat Dorsey zou vertrekken. Het aandeel stond na enkele minuten ruim acht procent in de plus. Zie hieronder de koersontwikkeling van het aandeel Twitter ten tijde van de tweede CEO-periode van Jack Dorsey:

Bron: Bloomberg
Wim Zwanenburg
Neem contact op met Wim Zwanenburg.
Hulp nodig of vragen?

Bel +31(0)294 492 592 of mail ons.

Ik wil graag de Stroeve Lemberger news updates ontvangen