Mijn portefeuille

Bekijk uw portefeuille bij Stroeve Lemberger of uw depotbank

load content...

load content...

Beurstalk

Nieuwe corona storm raast over de beurzen

Nieuwe corona storm raast over de beurzen

In deze zeventiende podcast van het tweede seizoen van BeursTalk bespreekt Rob Jansen het beursnieuws met Wim Zwanenburg van Stroeve Lemberger en Joost van Leenders van Van Lanschot Kempen.

Wéér een nieuwe, Zuid-Afrikaanse corona-variant maakt zijn opmars en is inmiddels in België gearriveerd. Beleggers van Azië tot Amerika deden massaal hun aandelen in de verkoop. Gevolg: geen Black Friday maar Red Friday. “Toch is het niet verstandig om in paniek te gaan handelen”, zegt Joost. Wim is het met Joost eens. Er is op de wat langere termijn nog steeds geen alternatief voor aandelen. “Laat de storm maar even uitrazen”, adviseert hij. Ook het feit dat er naast het vaccin een medicijn op de markt komt, stelt de experts enigszins gerust.

Zit er nog meer in het vat voor de aandeelhouders van Intertrust, nu er een biedingsstrijd rond het bedrijf is losgebarsten? Zowel private equity bedrijf CVC als trustkantoor Apex hebben interesse. In het ‘nacijferseizoen’ opende Prosus deze week de boeken en die worden kritisch besproken in deze podcast. En u hoort of het nog verstandig is om te beleggen in games producent Activision Blizzard.

De tip van Joost is van algemene aard, geïnspireerd door de nieuw corona-golf die aanstaande lijkt. Wim heeft wel een specifiek aandeel, en uit zijn tip blijkt zijn interesse voor farmabedrijven. Het ticker symbool van zijn tip is ICLR.

Beurstip: Icon (ICLR)

Icon is een zogenaamde (clinical) contract research organisatie (CRO). Het bedrijf krijgt van farmaceutische bedrijven opdrachten om geneesmiddelen (verder) te ontwikkelen en voor het doen van research, zie voor informatie de website van Icon.

Een belegging in Icon leverde de afgelopen 10 jaar een fantastisch rendement van meer dan 30%:

Groei van de winst-per-aandeel van Icon:

Groei van de omzet van Icon:

Groei van de winst-per-aandeel van Icon, afgezet tegen de koers van het aandeel:

Koersdoelen van analisten voor het aandeel Icon:

Morningstar’s Bulls & Bears over Icon:

Wim Zwanenburg
Neem contact op met Wim Zwanenburg.
Hulp nodig of vragen?

Bel +31(0)294 492 592 of mail ons.

Ik wil graag de Stroeve Lemberger news updates ontvangen