Mijn portefeuille

Bekijk uw portefeuille bij Stroeve Lemberger of uw depotbank

load content...

load content...

Disney+ werft minder abonnees dan verwacht

Disney+ werft minder abonnees dan verwacht

Beursanalist Wim Zwanenburg gaf donderdagochtend 11 november op BNR Nieuwsradio een toelichting op de bedrijfsresultaten die Walt Disney de avond daarvoor nabeurs had gepresenteerd.

Disney rapporteerde tegenvallende cijfers over het vierde kwartaal van het (gebroken) boekjaar 2021. Beleggers reageerden teleurgesteld, want het aandeel Walt Disney werd in de nabeurshandel op een 4,5% lagere koers dan de slotkoers verhandeld.

Interview op BNR Nieuwsradio

Wim Zwanenburg geeft op BNR Nieuwsradio commentaar over Disney Plus:

De aandacht van analisten ging bij het Amerikaanse entertainmentbedrijf vooral uit naar het aantal abonnees van de streamingdienst Disney+. Aan het eind van het boekjaar bleek dat Disney+ veel minder abonnees heeft kunnen werven dan aanvankelijk werd gedacht: 118,1 miljoen, Analisten gingen er gemiddeld van uit dat Walt Disney aan het eind van zijn boekjaar 119,6 miljoen Disney+-abonnees zou hebben. Aan het eind van het derde kwartaal stond de teller nog op 116 miljoen abonnees. Ter vergelijking, Netflix rapporteerde in oktober wereldwijd meer dan 209 miljoen abonnees. De concurrentie tussen streaming diensten neemt toe, onder meer ook van Amazon Prime en Apple TV.

Het Disney-concern behaalde in het vierde kwartaal een (aangepaste) winst per aandeel van 37 dollarcent, terwijl analisten hadden gerekend op 49 dollarcent. Walt Disney moest in zijn boekjaar 2021 een voorziening nemen van 1 miljard dollar voor kosten die het bedrijf moest maken om te kunnen voldoen aan de overheidsvoorschriften in verband met corona en de vereiste veiligheidsmaatregelen voor werknemers en de bezoekers van de pretparken. De omzet steeg in het vierde kwartaal weliswaar met 26% ten opzichte van een jaar geleden, maar bleef steken op 18,53 miljard dollar, terwijl analisten op Wall Street nog rekenden op een kwartaalomzet van 18,78 miljard dollar. De jaaromzet van Walt Disney komt uit op 67,4 miljard dollar tegen 65,4 miljard dollar in 2020, een stijging van 3%.

De koers van het aandeel Walt Disney doet het dit jaar nog niet goed:

Maar de afgelopen 10 jaar behaalden beleggers gemiddeld een rendement van 18,3% per jaar:

De winst per aandeel bleef over het afgelopen kwartaal achter bij de gemiddelde taxatie van analisten:

En ook de omzet viel licht tegen:

Ontwikkeling van de (aangepaste) winst per aandeel:

In het corona-jaar 2020 moest Disney een verlies van 4,6 miljard dollar rapporteren vanwege de lockdowns:

De omzet van Disney nam in het boekjaar 2021 met 3% toe:

Koersdoelen van analisten voor het aandeel Disney:

Over Disney+

Disney+ is twee jaar geleden gelanceerd en is nu te zien in 60 landen en 20 talen. Het komend jaar heeft Disney gepland om uit te breiden naar nog eens 50 landen. Naast Disney+ behoren ook het sport-betaalkanaal ESPN met 17,1 miljoen abonnees en de video-on-demand-dienst Hulu in de VS, met 39,7 miljoen abonnees, tot streamingdiensten van het Disney-concern. In India bezit Walt Disney de sportzender Hotstar, waarop veel naar cricket wordt gekeken.

Get Back van The Beatles, official trailer van Disney+:
Wim Zwanenburg
Neem contact op met Wim Zwanenburg.
Hulp nodig of vragen?

Bel +31(0)294 492 592 of mail ons.

Ik wil graag de Stroeve Lemberger news updates ontvangen