Mijn portefeuille

Bekijk uw portefeuille bij Stroeve Lemberger of uw depotbank

load content...

load content...

Beursdebuut

Slecht beursdebuut van Robinhood

Slecht beursdebuut van Robinhood

Op 29 juli 2021 maakte het Amerikaanse internetbeleggingsplatform voor retailbeleggers Robinhood zelf zijn debuut op de Amerikaanse beurs. Naar aanleiding van deze IPO sprak BNR presentator Bas van Werven met beleggingsstrateeg Wim Zwanenburg van Stroeve Lemberger en Yorick Naeff, CEO van de Europese onlinebroker Bux:

BNR Nieuwsradio, radiofragment van 29 juli 2021:

Op 30 juli sprak Bas van Werven opnieuw met Wim Zwanenburg, nu over het verloop van die eerste handelsdag van Robinhood:

BNR Nieuwsradio, fragment van 30 juli 2021:

Het is uitermate speculatieve handel waarbij we van een hype kunnen spreken.

Robinhood

Robinhood (ticker: HOOD) is een in Californië gevestigd fintech-bedrijf met een app voor het verhandelen en beleggen van aandelen, gericht op jongere particuliere beleggers. Met de gelijknamige app van Robinhood kunnen gebruikers meer dan 5.000 aandelen en zeven cryptocurrencies op het platform verhandelen. Daarnaast kunnen gebruikers handelen in American Depository Receipts (ADR’s) voor 650 wereldwijd genoteerde bedrijven en optiecontracten voor aandelen die zijn genoteerd aan Amerikaanse beurzen en exchange-traded funds (ETF’s).

Robinhood genereerde in het eerste kwartaal van 2021 een omzet van 522,2 miljoen dollar en het bedrijf rapporteerde een nettoverlies van $ 1,4 miljard. In december 2020 werd Robinhood door de SEC beboet voor het leveren van ondermaatse orderuitvoering aan zijn klanten. Tegelijkertijd nam de kritiek op het verdienmodel van Robinhood toe. Robinhood stelt dat het commissievrij orders kan uitvoeren van zijn cliënten, maar het sluist orders door naar andere brokers en market-makers met richtorders die zelf verdienen aan de uitvoering en daarvoor een provisie terug vergoeden aan Robinhood. Beurswaakhond SEC vreest dat de belegger daardoor niet de beste prijs voor een aandeel krijgt.

IPO

Op 28 juli werd de uitgifteprijs voor het aandeel Robinhood vastgesteld op USD 38 per aandeel, waarmee het bedrijf met de emissie van nieuwe aandelen bijna 2 miljard dollar ophaalde en het bedrijf in totaliteit gewaardeerd op 32 miljard dollar. Het bedrijf debuteerde donderdag aan de Amerikaanse beurs Nasdaq. Het bedrijf opende op 39,50 dollar en dat was hoger dan de introductieprijs van 38 dollar, maar na een volatiele handel sloot Robinhood de eerste beursdag af met een verlies van ruim 8 procent.

De koersontwikkeling van Robinhood op de eerste beursdag:


Opinie en achtergrond-informatie
Wim Zwanenburg
Neem contact op met Wim Zwanenburg.
Hulp nodig of vragen?

Bel +31(0)294 492 592 of mail ons.

Ik wil graag de Stroeve Lemberger news updates ontvangen