Mijn portefeuille

Bekijk uw portefeuille bij Stroeve Lemberger of uw depotbank

load content...

load content...

Kwartaalcijfers

Netflix rapporteert minder snelle groei

Netflix rapporteert minder snelle groei

Netflix rapporteerde op 20 april nabeurs kwartaalresultaten die beleggers teleurstelden. Wereldwijd telde het bedrijf 207,6 miljoen betalende abonnees aan het einde van het kwartaal; Een toename van 4 miljoen, wat fors minder was dan de 15,6 miljoen een jaar eerder – toen de corona-pandemie begon – en ook minder dan de 8,5 miljoen in het voorgaande kwartaal.

Het is bovendien minder dan de 210 miljoen abonnees die het bedrijf zelf had voorspeld. Voor het tweede kwartaal voorspelt Netflix verdere stagnatie. Netflix voorziet slechts 1 miljoen extra abonnementen wereldwijd in het lopende kwartaal. Beleggingsstrateeg Wim Zwanenburg van Stroeve Lemberger geeft commentaar op de gisteren gerapporteerde kwartaalcijfers van Netflix.

De kwartaalcijfers van Netflix

Vooral de geringere groei was teleurstellend. De financiële resultaten van Netflix vielen niet bepaald tegen en waren zelfs beter dan verwacht. De onderneming is ook weer netto free cashflow positief, omdat de omzet uit abonnementen de forse investeringen in eigen content overtref. Netflix biedt veel eigen content en had juist door het coronavirus ook last van productievertragingen bij het maken van nieuwe films, series, shows en documentaires.

Netflix maakte door het verplichte thuiszitten en de sociale beperkingen in het corona-jaar 2020 een sterke groei door en dat kwam ook de koersontwikkeling van het aandeel sterk ten goede. De tweede helft van het jaar zou volgens het bedrijf wel beter moeten zijn, met nieuwe seizoenen van de populairste tv-series en veelbelovende films.

Netflix ziet wel dat er ook concurrenten als streamingdienst op de markt komen zoals Disney Plus, HBO Max (onderdeel van AT&T), Amazon Prime en Apple TV, maar ziet zelf nauwelijks abonnees weglopen, zelfs niet nadat eerder abonnementstarieven werden verhoogd.

De belangrijkste cijfers op een rij, zoals verzameld door Bloomberg:

Q1 Revenue: $7.16 billion vs. $7.14 billion expected and $5.77 billion Y/Y

Q1 Earnings per share: $3.75 vs. $2.98 expected and $1.57 Y/Y

Q1 Net paid subscriber additions: +3.98 million vs. +6.29 million expected vs. +15.77 million Y/Y

Koersontwikkeling van het aandeel Netflix sinds begin 2020
Koersontwikkeling van het aandeel Netflix sinds begin 2020
Netflix skidded after missing subscriber-growth forecasts
Koersontwikkeling Netflix t.o.v. S&P500-index en Communication-sector-index sinds 21 april 2016
Koersontwikkeling Netflix t.o.v. S&P500-index en Communication-sector-index sinds 21 april 2016
Koersdoelen van en aanbevelingen voor Netflix van analisten op Wall Street
Koersdoelen van en aanbevelingen voor Netflix van analisten op Wall Street
Koersontwikkeling en ontwikkeling van winst-per-aandeel van het aandeel Netflix
Koersontwikkeling en ontwikkeling van winst-per-aandeel van het aandeel Netflix
Ontwikkeling van de winst-per-aandeel van Netflix
Ontwikkeling van de winst-per-aandeel van Netflix
Conference call van Netflix met beleggingsanalisten

Bekijk het ‘Netflix Q1 2021 Earnings Interview’ op Youtube:

Wim Zwanenburg
Neem contact op met Wim Zwanenburg.
Hulp nodig of vragen?

Bel +31(0)294 492 592 of mail ons.

Ik wil graag de Stroeve Lemberger news updates ontvangen