Mijn portefeuille

Bekijk uw portefeuille bij Stroeve Lemberger of uw depotbank

load content...

load content...

Benoeming

Stroeve Lemberger benoemt nieuwe directie-voorzitter

Stroeve Lemberger benoemt nieuwe directie-voorzitter

Drs. Jan Coen Balt (47) is per 1 juli 2017 benoemd tot directievoorzitter van vermogensbeheerder Stroeve Lemberger. Hij heeft deze rol overgenomen van oprichter Hans Stroeve (65) die heeft aangegeven zich geleidelijk te willen terugtrekken. De directie wordt nu gevormd door drs. Jan Coen Balt, voorzitter en drs. Evert Zaat MSc CFP.

Stroeve Lemberger is een van de grotere zelfstandige vermogensbeheerders (22 medewerkers en adviseurs) die zich richt op de Nederlandse markt voor particuliere beleggers met een kleine € 700 mln. aan beheerd vermogen.

Familiebedrijf

Stroeve Lemberger is een familiebedrijf waarvan de activiteiten terug gaan tot het jaar 1818 en waar nu de 7e generatie in het bedrijf werkzaam is. Het bedrijf richt zich op de markt van vermogensbeheer en beleggingsadvies voor de bovenkant van de particuliere markt. Hoewel Stroeve Lemberger wat betreft marketing tot dusverre onder de radar opereert, kende het bedrijf de afgelopen jaren een gestage en bovengemiddelde groei door mond-tot-mond reclame van bestaande relaties en door adviseurs, die eerder bij banken werkten, zich aansloten.

Rust, zekerheid en continuïteit

“Wij hebben de laatste jaren met name profijt van ons profiel als familiebedrijf”, aldus Jan Coen Balt. “Het feit dat wij ons qua bedrijfsvoering kunnen richten op de lange termijn en niet te koop zijn, geeft aan onze medewerkers en onze cliënten een hoge mate van rust en zekerheid in de continuïteit van de relatie die wij met hen hebben.”

Alternatief voor grootbanken

“Stroeve Lemberger beschouwt zich als niche-speler als een alternatief voor de private banking afdelingen van de banken. Aan de ene kant zien wij de noodzaak tot opschaling van het aantal cliënten per adviseur en eenvormigheid van de dienstverlening bij de banken door kostendruk en om te kunnen blijven voldoen aan de eisen van de financiële toezichthouders. Aan de andere kant geeft dat ruimte voor kleinere spelers die door een goede organisatie en efficiënte infrastructuur nog maatwerk kunnen bieden die bij grotere partijen niet meer haalbaar is”, aldus Jan Coen Balt.

Jan Coen Balt
Neem contact op met Jan Coen Balt.
Hulp nodig of vragen?

Bel +31(0)294 492 592 of mail ons.

Ik wil graag de Stroeve Lemberger news updates ontvangen